Nickerie.Net, dinsdag 05 januari 2016


Bouterse' keuze crimineel Hans Jannasch als nieuw hoofd CIVD onverstandig en vooral gevaarlijk

05/01/2016  - Van dWT redactie 

PARAMARIBO - Het zou een “zwak besluit” zijn van president Desi Bouterse om zijn vertrouweling, de militair Hans Jannasch, te belasten met de leiding van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD). Dit benadrukt August Boldewijn, bestuurskundige, in gesprek met de Ware Tijd, naar aanleiding van mediaberichten over de benoeming van de omstreden ex-legerofficier tot waarnemend hoofd van de CIVD.

Het zou volgens bestuurskundige August Boldewijn verstandiger zijn om mensen van onbesproken gedrag aan te stellen voor posities als hoofd van een inlichtingendienst.Het zou volgens bestuurskundige August Boldewijn verstandiger zijn om mensen van onbesproken gedrag aan te stellen voor posities als hoofd van een inlichtingendienst. Foto: dWT Archief

Eugène Van Der San, directeur van het Kabinet van de President, bevestigt dat Jannasch kandidaat is om hoofd te worden. "De president moet nog een definitief besluit nemen." Het huidige hoofd, George Biervliet, heeft zijn portefeuille al ingeleverd. Het staatshoofd gaf vorige week op een persconferentie aan dat er drie kandidaten in beeld zijn. Het antecedentenonderzoek zal beslissend zijn voor de uiteindelijke keuze.

Jannasch is in 2004 tot een celstraf van acht jaren veroordeeld voor het opzetten van een xtc-fabriek te Uitvlugt. Het toen ontmantelde xtc-laboratorium met een dagproductie van 200.000 pillen, gold destijds als de grootste in zijn soort in de regio.

Boldewijn merkt verder op dat de inlichtingendienst van een land van strategische waarde is. "Je kunt onmogelijk iemand daar plaatsen op wie de vijand vat kan krijgen wegens verkeerde handelingen uit het verleden. Dat kan gevaarlijk worden", waarschuwt Boldewijn.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT / Fos Network 05-01-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics