Nickerie.Net, dinsdag 05 januari 2016


Grote blunders, hoe dan?

Written by: De West 2016/01/02

Wanneer er grote blunders worden gemaakt, dan moet worden ingegrepen. Dit waren de woorden van de president tijdens de laatst gehouden persconferentie. In gemoede moeten wij als volk ons afvragen waarom de president bij het samenstellen van Bouterse 2, bij de benoeming van de huidige minister van TCT(ex-FinanciŽn) niet heeft ingegrepen na de zovele blunders van deze man. Deze meneer heeft het volk compleet het bos ingestuurd met zijn fabelachtige verhalen over hoe goed wij er financieel voor stonden voor de verkiezing van 25 mei jl. Het wemelde niet alleen, maar stinkt tot nu toe naar grote blunders.

We zouden als volk heel wat voorbeelden kunnen aanhalen over grote blunders die er gemaakt zijn, waar niet werd ingegrepen. Zo heeft het de SLM (de Staat) klauwen vol geld gekost toen onze kist drie dagen voor noppes op de luchthaven van China moest staan. Het heeft de SLM geld gekost toen het vliegtuig naar Obiang moest. Het heeft SLM ook heel wat geld gekost toen onze president zonodig zijn Guyanese collega moest ophalen en dus het vliegtuig gebruikt werd als een soort taxi. Dit zijn toch ook grote blunders of ziet men de splinter in andermans ogen wel, maar de grote balk in eigen ogen niet?

We hebben alweer het zoveelste voorbeeld van: a no mi, na de trawan. Wie een hond wil slaan, vindt makkelijk een stok, en wie met een vinger naar een ander wijst, krijgt drie daarvan op zichzelf gericht. Het volk zit nu in hopeloos grote financiŽle problemen die volgens de president niet zo zorgwekkend zijn, maar dit alles behoort ook tot de categorie GROTE BLUNDERS. Volgens de opvattingen van de president, zou het volk dus nu moeten ingrijpen door deze regering nu al feestelijk te bedanken voor de zovele blunders die er overigens tot nog toe gemaakt worden. Zo te zien laat het volk het een en ander over aan de natuur, zoals dat gebeurde in Guatemala, ArgentiniŽ en Venezuela.

Op dit moment worden er NDPíers hals over kop op keyposten geplaatst voor een beter management. De dagen van het Academisch Ziekenhuis liggen nog vers in het geheugen van wat zich daar allemaal heeft afgespeeld onder leiding van een top paarse boi. Het is te hopen dat deze figuren niet nog grotere blunders zullen slaan, zodat wij als volk niet dieper het dal zullen ingaan. Het volk zal aan het begin van dit nieuwe jaar de regering het voordeel van de twijfel geven, om zelf haar veroorzaakte troep op te ruimen om enigzins dit jaar hoopvol tegemoet te zien.

De boodschap is en zal blijven: Verbeter de wereld en begin bij je zelf, dan zullen er zeker geen grote blunders worden gemaakt en dan is ingrijpen ook niet meer noodzakelijk.

Een burger

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /De West 05-01-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics