Nickerie.Net, dinsdag 05 januari 2016


De NDP plunderaars, wie denken zij wel dat zij zijn?

De overgang van 2015 en het begin van 2016 zijn nauwelijks achter de rug en er is al een beeld ontstaan dat wij als samenleving niet kunnen hebben. Het hoofdkenmerk van dit beeld is dat van ons als Surinamers wordt verwacht dat wij machteloos de ontwikkelingen in ons land moeten afwachten, die door de regering worden bedacht en worden uitgevoerd.

De beeldvorming komt onder meer tot uitdrukking in de volgende gedragskenmerken:

Wie denken zij wel dat zij zijn?

Tegen al deze feiten in heeft de president op nieuwjaarsdag een poging gedaan om oplossingen, voor de crisis waarin het Surinaamse volk met al haar instituten terecht is gekomen, te presenteren. Het is bij een poging gebleven omdat hij beslist niet overtuigend, oprecht en eerlijk over is gekomen. Hij heeft namelijk totaal verzuimd om planmatig en procesmatig aan te geven hoe wij uit de huidige financieel-economische en sociale crisis zullen moeten kruipen. In plaats hiervan zag hij de redding in de productie van Staatsolie en Surgold en de diversificatie van de economische structuur die nog moet komen en waarschijnlijk behoorlijk lang op zich zal laten wachten. Wat Surgold en Staatsolie betreft kan worden opgemerkt dat wij de ontwikkeling van de internationale prijzen niet zelf in de hand hebben, waardoor de president eigenlijk hoopt op geluk. Ten aanzien van de genoemde diversificatie is er niet eens gesproken over een plan, locaties en laat staan over geld. Indien hij met een pakket concrete stimulerende maatregelen speciaal voor de sectoren die hij genoemd heeft, maar vooral voor de industriŽle ontwikkeling was gekomen, dan was dit een andere zaak. Zonder concrete stimulerende maatregelen is namelijk nergens ter wereld de industrie op gang gekomen. Waarom zou dit dan in ons land wel het geval zijn? Verder was hij nauwelijks concreet over het inkomens en uitgavenvraagstuk van de burgers en met name de uit de middenklasse en de sociaal zwakkeren in onze samenleving. En wat opmerkelijk was is dat het woord goed bestuur nergens is gevallen terwijl dat ťťn van de belangrijkste zorgpunten is waarmee grote delen van de burgers zitten.

Het gedrag van de regering zal duidelijk moeten veranderen indien men het vertrouwen van de burgers wenst te winnen. Dit betekent dat de volgende zaken onder meer moeten worden aangepakt:

John van Coblijn,

Volksbeweging Nieuwe Politiek

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS/ FOS Network 05-01-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics