Nickerie.Net, maandag 11 januari 2016


Waldo Ramdihal: “Overgang van politiek naar zakenkabinet”

11-01- 2016

Indien er een aantal zware herstructureringsprogramma’s worden doorgevoerd, ziet bruggenbouwer Waldo Ramdihal, voormalig directeur van Nameco, wel betere tijden voor Suriname. Na de onafhankelijkheid hebben Surinamers het roer in het land overgenomen, maar volgens Ramdihal is er structureel niets veranderd. “Alles wat koloniaal was, is koloniaal door blijven gaan”, stelde Ramdihal afgelopen zaterdag op de talkshow Kal Aaj Aur Kal.

Suriname heeft in eerder een aantal financiële hervormingen gehad, maar politiek bestuurlijk bleef het altijd hetzelfde. In het overheidsapparaat bijvoorbeeld zijn er vandaag de dag kundige mensen die heel hard werken. Dat is volgens Ramdihal maar een handjevol mensen. Het gros daarvan heeft de competentie niet om als overheidsambtenaar daar te zijn. Dit probleem is al jaar en dag bekend, maar elke handeling om dit te corrigeren, blijft weg omdat men ten eerste hiermee politiek onvriendelijk zou worden voor de volgende verkiezingen. Ten tweede zou men, als men zou kunnen herstructureren, mensen ook niet werkloos kunnen maken. Daarvoor zijn er volgens Ramdihal aan de andere kant vrij goede programma’s. Dit geheel zou door een deskundig bureau in kaart moeten worden gebracht.

1Waldo Ramdihal “Overgang van Politiek naar zakenkabinet 1“We zijn in een politieke impasse geraakt. Het politiek belang is om impopulaire maatregelen niet door te voeren, omdat men bang is om stemmen te verliezen. Dit soort ideeën zijn niet in het belang van de ontwikkeling van het land. De periode 80-87 zijn Surinamers in een put beland. Tijdens de periode van Wijdenbosch is Suriname ook slachtoffer geworden van het financieel beleid. Er moet in plaats van een politiekkabinet, een overgang van een zakenkabinet komen, met goede en ervaren deskundigen, die een periode krijgen met een programma voor een nieuwe grondwet, nieuwe kieswet en een nieuwe herstructurering van onze overheidsapparaat. Ook moet een programma worden ontwikkeld, om de mensen die brodeloos geraken, op te vangen en te herscholen om weer in het productieproces te komen”, aldus Ramdihal.

Kavish Ganesh

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /DBS 11-01-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics