Nickerie.Net, woensdag 13 januari 2016


Rijstboeren zien af van proces tegen padie-opkopers

NIEUW-NICKERIE - De Surinaamse Padie Boerenassociatie (SPBA) ziet voorlopig af van een proces tegen de molenaars/verwerkers in Nickerie. De procedure was aangekondigd als middel om betaling van achterstallige geleden voor geleverde padie af te dwingen. Het gaat om naar schatting SRD 3 miljoen. De boeren zullen nu een andere manier zoeken om aan hun geld te komen.

Rijstboeren bij het bestuur van de Surinaamse Padie Boeren Associatie. Rijstboeren bij het bestuur van de Surinaamse Padie Boeren Associatie. Foto: Beta Debidien  

Harinandan Oemraw, voorzitter van de boerenorganisatie, zegt dat enkele schuldenaars hem gevraagd hebben om enig uitstel, totdat zij zelf hebben ontvangen. "Hierna zullen zij gelijk overgaan tot uitbetaling van de achterstallige gelden. Dat kan reeds donderdag zijn." De SPBA-voorman is vorig week begonnen met het registreren van de boeren die nog moeten ontvangen. "We hadden ongeveer tachtig producenten op de lijst, terwijl anderen, die ook nog geld tegoed hebben, zich niet willen registreren.

De rijstboeren zijn ingenomen met het goede nieuws. "We wachten al twee seizoenen en zullen rustig afwachten totdat de uitbetaling een feit is", zegt een rijstboer die niet bij naam genoemd wil worden. "We hebben geen andere keus dan te blijven produceren ook wanneer er onvoldoende middelen voorradig zijn." Hij zegt met een deel van het geld zijn schuld bij de bank te zullen aflossen en met het andere deel benodigdheden, zoals kunstmest voor het gewas, te zullen aanschaffen.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 13-01-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics