Nickerie.Net, vrijdag 22 januari 2016


“Wij Zijn Moe” krijgt veel response in Nickerie

 19-01- 2016

Curtis Hofwijks houdt zijn protest niet binnen de grenzen van Paramaribo. Maandag trok Hofwijks naar het rijstdistrict Nickerie. Hofwijks geeft aan met dezelfde boodschap richting het district te zijn opgetrokken. “Nickerie mag ook opkomen voor haar rechten. Het mag een succes genoemd worden. Nickerie is geweldig met zijn response, gezien er zo kort van tevoren is gemeld”, zegt Hofwijks. De groep “We zijn Moe” is na een pauze te hebben ingelast, sinds vrijdag weer terug. Vrijdag heeft de groep op het Onafhankelijkheidsplein haar stem laten horen tegen wat zij noemt ‘de achteruitgang van Suriname’. “De tijd is rijp geworden om wederom van ons te laten horen”, zegt Curtis Hofwijks, trekker van de groep.

Volgens Hofwijks zijn de mensen die nu aan de macht zijn, wel in staat om zaken aan te pakken, maar ze doen er gewoon niets aan. “Er is geen gebrek aan deskundigheid. Er is ook geen gebrek aan goede ideeën. Er is gewoon gebrek aan de uitvoering. Aan de andere kant accepteren wij dit ook. Onze acceptatiementaliteit maakt dat wij vandaag de dag in deze situatie zitten. Mensen zullen kritischer moeten worden”, aldus Hofwijks.

Update 21 januari 2016:

‘We zijn moe’ past standpunt aan: ‘Regering ga naar huis!’

21-01- 2016

Vanaf het begin van het protest was het collectief standpunt van de groep ‘We zijn moe’: ‘Regering het gaat niet goed. Doe het beter en als u niet kunt, stap op’.

Het standpunt van de groep is aangepast en aangescherpt. ‘Twee maanden lang wordt er geprotesteerd en er wordt niet geluisterd. Het accommoderen van vrienden en loyalisten gaat ongestoord verder. Communicatie vanuit de leiding van het land geniet geen prioriteit ondanks de crisis in het land. De maatregelen welke genomen moeten worden om de economie op rails te brengen, blijven uit. Erger nog, het parlement lijkt wel inactief vanwege de terugroepkwestie. Is partijpolitiek belang hoger dan landsbelang? Kan er niet vergaderd worden met 49 leden tot er meer duidelijkheid is over de 2 DNA-leden? Ons standpunt is daarom aangescherpt en luidt: Regering ga naar huis!’, stelt de groep in haar laatste statement.

Opvallend in dit geheel is dat het parlement als inactief wordt gezien, maar de groep de volksvertegenwoordigers zelf niet naar huis ziet gaan. Curtis Hofwijks, trekker van de groep, zegt dat een nieuw parlement geen soelaas zal bieden. Volgens hem zal het parlement de regering naar huis moeten sturen. Ook al plaatst het volk nieuwe vertegenwoordigers, ziet Hofwijks dus geen oplossingen als de volksvertegenwoordigers niet anders handelen. ‘Zij moeten een motie van wantrouwen indienen. Ik hoop dat zij binnen hun eigen gelederen tegen de regering keren. Dat zien we al gebeuren, waardoor de motie van wantrouwen toch kans van slagen heeft. Niemand wil aan de kant van de verliezer staan’, aldus Hofwijks.

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /GFC 18-01-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics