Nickerie.Net, zondag 24 januari 2016


President Bouterse doet boetekleed aan

`We hebben binnen de regering Bouterse- Ameerali veel uitgaven gedaan. De inkomsten werden niet in de gaten gehouden en de uitgaven waren meer dan de inkomsten. We have to admit dat er fouten zijn gemaakt.’ Dat zei president Desiré Bouterse hedenmiddag tijdens een persconferentie in de persruimte van zijn Kabinet. Volgens het staatshoofd zijn er inderdaad veel uitgaven gedaan, denkend aan de vele bruggen die gebouwd zijn, infrastructuur en de bouw van de raffinaderij van 1 miljard. Ook is er veel geld geïnvesteerd in het binnenland, wat bijna een vergeetstuk was. “Dit is een grote strop voor ons.”

President Bouterse doet boetekleed aanBouterse gaf verder aan dat gelet op deze ontwikkeling, Suriname in 2016 alle zeilen bij moet zetten. “Er wordt voor het land en de burgers gewerkt, ik heb geen andere agenda. Je hoeft niet van me te houden. We moeten eerlijk naar de mensen toe zijn, omdat ik het vertrouwen dat ze mij gegeven hebben, niet wil schaden. Ik wil dat ze op me rekenen dat we uit deze malaise zullen komen.”

Het staatshoofd heeft graag dat de regering het werk van het volk in goed overleg uitvoert. Vorige week donderdag was er een ontmoeting tussen de coalitie en de regering. “Wel mi boy!! De bombel estafette was niets, we hadden CNN naar binnen kunnen brengen”, zei president Bouterse, hiermee de vergelijking makend dat de estafette niets was in verhouding met de situatie voorafgaand aan de persconferentie van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Uiteindelijk vond Hoefdraad dat hij de zaal moest verlaten om naar de dokter te gaan. De volgende dag belegde de minister een persconferentie, maar daarna lukte het de president niet om Hoefdraad te spreken, omdat hij naar het buitenland moest om Suriname bij gesprekken met financiële instellingen te vertegenwoordigen. Deze gesprekken hebben zoete vruchten voor Suriname afgeworpen. Deze informatie zal zelf door de minister van Financiën kenbaar gemaakt worden.

In die tussentijd zijn er volgens het Staatshoofd ook gesprekken gevoerd met mensen van politieke partijen buiten de coalitie, bedrijfsleven, mensen uit de bankierswereld, omdat een ieder weet wat er aan de hand is. “ Het maakt niet uit als je van de VHP of Abop bent. Het moment is aangebroken om zich nationaal op te stellen, omdat het nu pompen of verzuipen is.” Men was volgens Bouterse bijzonder ingenomen om zijn schouders onder het werk te zetten, zodat de nodige rust terugkeert bij de gemeenschap.

door Ivan Summerville

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /DeWest 24-01-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics