Nickerie.Net, zaterdag 30 januari 2016


Simons onderzoekt beschuldiging aanpassing DNA-website

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons stelt een onderzoek in naar de beschuldiging dat er vrijdag veranderingen zijn aangebracht op de website van De Nationale Assemblee. Tijdens de vergadering zagen oppositieleden, terwijl zij naar de website keken, dat er verandering werd aangebracht in de fractie van Pertjajah Luhur (PL). In plaats van een fractie uit drie leden, werden volgens hen de foto's van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan erbij geplaatst. Simons zei vrijdag aan journalisten dat zij geen enkele opdracht heeft gegeven om de website te veranderen.

fotoOp 28 januari stond bij de PL-fractie eerst 3 leden. Op dezelfde dag veranderde het aantal fractieleden in 5.

Assembleelid Edward Belfort (ABOP) zei op een persconferentie van de oppositionele partijen vrijdag, dat William Waidoe hem op de website wees dat de PL-fractie uit drie leden bestaat. Hij was bezig dat vast te leggen op zijn mobiel. Het beeld werd ineens zwart en alles verdween, zei Belfort. Kort daarna waren vijf personen te zien op de website. "Dit kan echt niet. Hoe kunnen wij het college nog vertrouwen. Het gaat om de wetgevende macht. Straks worden er zinnen uit wetten weggehaald of bijgeplakt," betoogde het Assembleelid.

Simons zei dat het om verregaande beschuldigingen gaat tegen ambtenaren die belast zijn met de website. Zij is bezig met een intern onderzoek. De Assembleevoorzitter zei voor het eerst mee te maken dat volksvertegenwoordigers harde beschuldigingen schreeuwen naar het personeel, dat zich niet kan verdedigen. Als er problemen zijn met medewerkers worden die in een huishoudelijke vergadering besproken. Indien het nodig is worden er maatregelen tegen hen genomen. Simons wees er op, alle medewerkers juist op het hart gedrukt te hebben om elk Assembleelid op dezelfde manier te behandelen. Er vindt een onderzoek plaats om de blaam die op het personeel gelegd is, weg te halen, zei Simons. Zij haalde aan dat in de vergaderzaal gezegd is dat veranderingen zijn aangebracht op de website.

 

U kunt de documenten op de website van DNA hier downloaden. Het aantal PL-fractieleden veranderde op 28 januari 2016 van 3 naar 5.

DNA PL 3 leden

DNA PL 5 leden

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 30-01-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics