Nickerie.Net, maandag 01 februari 2016


Santokhi: VHP moet de redding zijn voor Suriname

Tijdens het bijzondere congres van de VHP zondag, is de statutenwijzing goedgekeurd met 256 stemmen voor, 0 tegen en 1 onthouding. VHP-voorzitter Chan Santokhi merkte op dat beloofd was dat de partij getransformeerd en een sterkere basis gegeven zou worden. Hij merkte op dat er een deskundig team aanwezig is om een strategie te ontwikkelen naar de verkiezingen van 2020 of eerder. "Er is ook een deskundig team dat werkt aan het crisisplan om Suriname te redden middels het dragen van regeerverantwoordelijkheid. De VHP zal het alternatief moeten zijn, de VHP zal de redding moeten zijn voor Suriname," zei Santokhi tegen het congres.

fotoSantokhi gaf enkele voorbeelden van de verdere uitbouw en versterking van de democratie in de partij en haar structuren. Elk orgaan dat stemgerechtigd is in het partijcongres, zal voorafgaand aan de vergadering, intern moeten overleggen voor standpunten en/of besluitvorming. De vergadering van het partijcongres zal voortaan plaatsvinden met een eigen congresbestuur.

Mogelijkheden om geschillen tussen partijleden of organen intern te beslechten door een bemiddelingscommissie. De financiŽle aangelegenheden over het beheer en de controle van de partij zijn aangescherpt. De taken van de partijraad zullen ondergebracht worden bij het partijcongres. De partijraad houdt als orgaan op te bestaan. Alle partijorganen, leden en sympathisanten worden klaargestoomd tot krachtige, professionele en integere leden.

Aan het einde van zijn toespraak zei Santokhi dat Suriname een sterke leiding, een sterk bestuur, crisismanagement en vertrouwen nodig heeft. VHP is volgens hem het alternatief. "Wij zullen als partij alle voorbereidingen treffen om middels regeerverantwoordelijkheid de verschillende crises aan te pakken. Wij moeten ons intern en extern klaarmaken voor de volgende verkiezing, om als grootste partij uit de bus te komen," stelde Santokhi.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 01-02 -2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics