Nickerie.Net, woensdag 02 maart 2016


EfficiŽntere behandeling hartpatiŽnten in LMSZN

Lions Club Leidschendam uit Nederland heeft een donatie van Euro 17.500 gedaan aan het drs. Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN). Het geld is voor aanschaf van de Cardio vasculaire Siemens CT, die nodig is voor de behandeling van hartpatiŽnten. Met deze CT-scanner kan een analyse gemaakt worden van de gezondheidstoestand van het hart. De uitgevoerde scan wordt voor beoordeling doorgestuurd naar het Haga-ziekenhuis in Den Haag.

fotoDe Nederlandse medische specialisten Henk Codrington, Maarten van Rossem en Pieter van der Wa, hebben het plan ontwikkeld voor het efficiŽnter behandelen van hartpatiŽnten in het LMSZN.

De desbetreffende zorginstelling zal dan met de cruciale medische gegevens een duidelijk behandelingsbeleid uit kunnen stippelen. Hoewel deze aanpak in de praktijk zeer succesvol blijkt, is modernisering van de software van de CT-scanner des te meer een vereiste om optimale diagnostiek te kunnen doen, zegt de voorlichting van het LMSZN. De instelling is dan ook zeer ingenomen met de geste van de serviceclub en van andere donoren.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 02-03-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics