Nickerie.Net, maandag 29 februari 2016


Enorme rij bij consulaat door prijsverhoging toeristenkaart

29 feb 2016

Voor het consulaat van de Republiek Suriname in Amsterdam stond maandagmorgen in alle vroegte een enorme rij. Na de aangekondigde tariefsverhoging van de toeristenkaart voor Suriname van 20 naar 90 euro per 1 maart, wilden talloze vakantiegangers nog snel tegen het oude tarief kopen.

fotoDe eerste mensen meldden zich vanaf zes uur bij de poort van het consulaat. Drie uur later was een rij van een paar honderd meter ontstaan. Een Surinaamse man had de hele maandag vrij genomen van het werk: ‘We gaan in de grote vakantie met ons gezin naar Suriname. Daar hebben we flink voor gespaard. Deze tariefverhoging scheelt ons 280 euro. Met z’n vieren zijn we vandaag 80 euro kwijt; vanaf morgen moeten we 360 euro betalen.’

Bij nogal wat aanwezigen was vooral ook de bekendmaking van de tariefsverhoging in het verkeerde keelgat geschoten. Dat gebeurde eind vorige week via de Facebook-pagina van de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Ambassadeur Ernst Noorman was officieel geďnformeerd over het nieuwe tarief door het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken. Door de late aankondiging hebben mensen alleen nog vandaag de kans om een toeristenkaart voor 20 euro aan te schaffen.

Op de site van het consulaat van de Republiek Suriname staat sinds enkele dagen de volgende mededeling: Ingevolge een besluit van de regering van Suriname ter verdere versoepeling van het visumbeleid zullen o.a. de kosten voor een toeristenkaart voor Suriname per 1 maart 2016 90 euro/100 US dollar bedragen. Met de toeristenkaart verkrijgt de vakantieganger een ‘single entry’ voor Suriname, geldig voor maximaal 90 dagen.

Of iedereen die zich vanmorgen aan de vrieskoude De Cuserstraat in Amsterdam-Buitenveldert meldde, ook daadwerkelijk met een toeristenkaart thuiskomt, is overigens nog maar de vraag. Het tempo lag niet al te hoog. Bezoekers werden telkens per tweetal het consulaat binnengelaten. Eenmaal aan de balie verliep de procedure van het controleren van vliegtickets en paspoorten uiterst traag.

Diederik Samwel

 

foto

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /NSS 29-02-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics