Nickerie.Net, woensdag 02 maart 2016


Toeristenkaart Suriname voorlopig nog 20 euro voor Nederland

PARAMARIBO, 2 mrt – De verhoging van de vergoeding voor de toeristenkaart geldt voorlopig niet voor Nederland en Frans Guyana. Dit zegt minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. De prijs blijft 20 euro tot vijftien maart.Na deze datum zal een andere prijs gelden. Hoeveel het wordt, moet nog worden bepaald.

“De regering beseft dat het toerisme getroffen kan worden. Als er elementen zijn die gecorrigeerd moeten worden, doen we dat. Er is voor twee categorieën besloten de verhoging aan te houden, toeristen uit Nederland en Frankrijk”, zei Rusland in het parlement. Het gaat om ruim honderd en dertig duizend toeristen.

Het zijn dan vooral Surinamers ‘in de diaspora’. Voor hen komt er een ‘evenwichtige’ prijsverhoging. “Wat betreft de diaspora, zullen wij een zekere soepelheid aan de dag leggen”, aldus Rusland. Na drie maanden volgt er een evaluatie. Parlementariërs reageerden verheugd, maar vroegen om omzichtigheid als het om toerisme gaat. Vanaf één maart geldt de negentig euro voor alle andere landen.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /Waterkant 01-03-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics