Nickerie.Net, maandag 21 maart 2016


Jongvolwassenen met beperking succesvol in landbouw

19/03/2016 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Zestien jongvolwassenen met een beperking, die worden opgevangen door de sociale werkplaats Zuster Dankerscentrum in Nickerie hebben vrijdag hun eerste groenteoogst binnengehaald. Ze hebben de groenten geteeld in een plantenkas die het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft geschonken aan het Dankerscentrum.

De eerste oogst wordt binnengehaald door Azeez Khodabaks directeur zuster Dankerscentrum, districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh en Ashwien Ramdien, onder directeur Landbouw samen met Quency Harpal en Aroen Patjai kinderen met een beperking.De eerste oogst wordt binnengehaald door Azeez Khodabaks directeur zuster Dankerscentrum, districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh en Ashwien Ramdien, onder directeur Landbouw samen met Quency Harpal en Aroen Patjai kinderen met een beperking. Foto: Beta Debidien

Azeez Khodabaks, directeur van het centrum legt uit dat het project tot stand is gekomen met ondersteuning van Ganga, de lokale bestuursdienst en de ministeries van Openbare Werken en van LVV. Doelen van dit project zijn om de jongvolwassenen met een beperking te leren groente te telen, de plantjes te onderhouden, te oogsten en verkopen. "We willen dat na twee jaar de kinderen zelfstandig kunnen planten en daarmee hun brood verdienen en dat de kinderen die plaats krijgen dat zij verdienen", zegt Khodabaks.

Het beleid van het ministerie van LVV is het stimuleren van groenteteelt in kassen. "Dit is het bewijs dat het kan in Nickerie. Wij van het ministerie zullen technische begeleiding blijven geven", zegt Ashwien Ramdien, onderdirecteur Landbouw. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh heeft ondersteuning toegezegd. Hij benadrukte dat de groente geteeld wordt op een biologische manier zonder gebruik van chemicaliën "en dat is één van de zaken die wij moeten onderstrepen dat de groente die van hier komt heel veilig is om te gebruiken".

Glenn Tjon Tjauw Liem, voorzitter van de Stichting voor de Gehandicapten in Nickerie is blij met deze ontwikkeling. De stichting is bezig het terrein waarop het centrum staat en geplant wordt,in eigen beheer te krijgen waardoor het project zonder enig probleem kan worden voortgezet.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 21-03-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics