Nickerie.Net, zaterdag 26 maart 2016


Belgische studenten in Suriname herdenken aanslagen Brussel

24/03/2016 - Caroline van Schubert

PARAMARIBO - Terwijl de stad zich klaarmaakt voor het Phagwafeest, zijn tientallen Belgische studenten samengekomen om middels een groepsfoto en een minuut stilte hun steun te betuigen aan Brussel. De aanslagen vonden ver weg plaats, maar voelen voor ons als heel dichtbij. Door ons te verenigen kunnen we elkaar en Belgi steunen.

De Belgische hoofdstad werd dinsdag opgeschrikt door twee terroristische aanslagen waarbij zeker 31 doden vielen. Belgische studenten in Suriname hebben een minuut stilte genomen om steun te betuigen aan Brussel. De Belgische hoofdstad werd dinsdag opgeschrikt door twee terroristische aanslagen waarbij zeker 31 doden vielen. Belgische studenten in Suriname hebben een minuut stilte genomen om steun te betuigen aan Brussel. Foto: Stefano Tull

Tientallen fietsen bekleden het metalen hekwerk tegenover de moskee en synagoge in de Keizerstraat. Vrolijke gezichten maken plaats voor droevige blikken wanneer een minuut van stilte wordt ingeluid. Terwijl een aantal passanten nieuwsgierig het samenkomen van de zestig studenten waarneemt, zijn deze met hun gedachten in Belgi.

De locatie is niet zonder reden uitgekozen door initiatiefnemers Josfien Verbrugge en Thomas Dhaene. "Er is hier in Suriname zoveel respect voor elkaar. Gelovigen kunnen naast elkaar leven, waarom kan dat niet in de hele wereld?", vraagt Verbrugge zich af.

Kort na het nieuws over de aanslag verspreidde Verbrugge via een Facebook-groep voor buitenlanders in Suriname een bericht waarbij ze haar landgenoten en andere sympathisanten opriep zich te verzamelen. Niet alleen Belgen kwamen opdagen, maar ook Nederlanders.

Volgens Dhaene is geen van de aanwezigen binnen de familie of vriendengroep direct geconfronteerd met de aanslag. Voor zijn neef scheelde het echter niet veel; zijn vliegtuig steeg acht minuten vr de eerste aanslag op vliegveld Zaventem op. "Parijs leek nog zo ver weg, maar ik woon dicht bij Brussel en heb er ook familie. Het is moeilijk voor te stellen dat alles zich nu daar afspeelt."

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 22-03-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics