Nickerie.Net, zondag 27 maart 2016


Doek valt voor Edmunt Muntslag

26/03/2016

PARAMARIBO - Een jury in de VS heeft Edmund Muntslag dinsdag schuldig bevonden aan voorbereiding tot invoer van cocaļne in het land. Hij riskeert en gevangenisstraf van minimaal tien jaar. Muntslag wordt door de VS gezien als de rechterhand van Dino Bouterse die eerder werd veroordeeld tot 16,5 jaar staf, vanwege zijn betrokkenheid in deze zaak. En het feit dat hij bereid was de hezbollah in Suriname onderdak te verlenen. De Hezbollah-vertegenwoordigers bleken echter DEA-agenten te zijn die Dino in de val lokten in Panama, waar hij werd gearresteerd.

http://www.starnieuws.com/index.php/beyond_files/get_image/fef95a6e80f09d74a88a7472759ede6b.jpg___edmund_muntslag_ny.jpg/250Aanklager Andrew Defilippis meent dat Muntslag en Bouterse corrupt zijn "tot in de kern". "Ze gebruikten hun macht en status in Suriname om cocaļne te verhandelen en hun eigen zakken te spekken." Bouterse ontsnapte levenslange gevangenisstraf door toe te geven aan de aanklacht. Hij en Muntslag zouden in 2013 undercover agenten, die zich voordeden als Mexicaanse drughandelaren, hebben aangeboden hen te helpen bij omvangrijke drugssmokkel. Als proef smokkelde Muntslag tien kilo coke naar Trinidad, met de bedoeling die verder naar de VS te smokkelen.

Ondertussen besprak Bouterse een wapendeal en huisvesting van Hezbollah in Suriname, met dezelfde agenten. De mannen lokten hem naar Panama, waar hij in de kraag werd gevat. Enkele dagen later werd Muntslag op Trinidad gearresteerd. Hij wachtte op het eiland op een 'Hezbollah-lid' dat hij zou begeleiden naar Suriname. Muntslag heeft zich met hand en tand verzet tegen zijn uitlevering aan de VS, maar in augustus 2015 waren zijn juridische kaarten uitgespeeld en werd hij toch uitgeleverd. Het is nu niet ondenkbaar dat Muntslag langer zal moeten zitten dan Bouterse, wegens zijn houding in de zaak.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 26-03-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics