Nickerie.Net, vrijdag 01 april 2016


(Ingezonden)

Robert Ameerali Wins The Most Corrupt Surinamese Politician-2014 Award

Uitgelicht

Posted on september 30, 2015

Description: ameerali

Paramaribo, December 2014 — Het jaar 2014 was weer een jaar van toegenomen corruptie in Suriname, sinds Ameerali vorig jaar samen met Bouterse aan de macht kwam. Het is inmiddels net zo erg geworden als vorig jaar dat zelfs ons Sociaalzekerheidsstelsel bedreigd wordt door corruptie, zie    http://is.gd/wPzepn . Ook de Centrale Landsaccountants Dienst (CLAD) constateert momenteel ernstige tekortkomingen en corruptiegevoeligheid in ons land, zie http://is.gd/YGZs47 Al deze corruptiepraktijken zijn begonnen vanaf het moment dat Robert Ameerali vice-president van Suriname werd. Vanwege bovengenoemde ontwikkelingen heeft ons redactieteam van IloveSu (http://is.gd/aTQtJq) besloten hem weer The Most Corrupt Surinamese Politician Award toe te kennen. Hij heeft deze award ook in 2014 verdiend gewonnen omdat hij actief betrokken was bij vrijwel alle corruptiegevallen bij de overheid in 2014. Hij is de meest corrupte politicus die Suriname ooit gekend heeft (vele malen erger dan Paul Somohardjo). Zie bijvoorbeeld deze artikelen “VP wast handen in onschuld over gunning NV Flex http://is.gd/z6eZSq en “Surishopping beschuldigt Raad van Ministers van corruptie http://is.gd/1ZXLbo . Hij misleidt het volk, zie http://is.gd/ZFXfT1  Bouterse houdt corruptie hierdoor in stand, zie http://is.gd/w5kYVs . Ook dit artikel is interessant “Euro 5 miljoen schadeclaim gestort op rekening Ballast Nedam”  terwijl dit niet is opgenomen in de begroting  http://is.gd/H2qxCX . En dit artikel http://is.gd/TBdZek moet u ook niet vergeten door te nemen. Waarom Jim Hok als tweede in deze categorie eindigde ziet u op deze pagina http://is.gd/e5orAe . Deze schurk heeft een onvolledige namenlijst van concessiehouders naar president Bouterse gestuurd om hem om de tuin te leiden, zie http://is.gd/PuMGR7 . Waarom echtpaar Lackin tot de genomineerden behoorde is te lezen op onze website http://is.gd/W459u4. Hun corruptieve gedragingen zijn ook in deze twee artikelen te lezen “Regering heeft hoop op productiesector de grond ingeboord http://is.gd/57gECz  en  http://is.gd/e5orAe .

 

 Description: waaldijk

The Most Corrupt Surinamese Manager– 2014 Award is weer gegaan naar Marc Waaldijk.

Maikel Vasseur eindigde weer op de tweede plaats. Waarom Waaldijk weer heeft gewonnen ziet u ondermeer op deze twee paginas  http://www.surinamestemt.com/archives/13009 en http://is.gd/W459u4 . Hij heeft behalve met zijn deals met Dillip ook in 2014 illegaal geld verdiend door auto’s aan ondermeer Staatsolie via zijn eigen autoverhuurbedrijf te verhuren. Dit gebeurde ook in de tijd toen hij nog onder Jahrap werkzaam was. Jahrap heeft hieraan ook dik verdiend. Waarom Maikel Vasseur in deze categorie ook werd genomineerd kwam door zijn corruptief gedrag op ADEK en bij EBS. Hij is inmiddels aangehouden, zie http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/09/23/ex-directeur-ebs-vasseur-aangehouden-(update)/ . We wachten nu allemaal op de aanhouding van Marc Waaldijk. Hij wordt helaas door Bouterse beschermd, dus gaat hij rustig verder met stelen.

Tot slot

Wij van de IloveSu redactie verzoeken u corruptie en andere onetische gedragingen in ons land bij ons te melden zodat we weten welke schurken we volgend jaar moeten nomineren. 

De Redactie van IloveSu   http://is.gd/aTQtJq

Geplaatst in Uncategorized | Geef een reactie

Robert Ameerali Wins The Most Corrupt Surinamese Politician-2013 Award

Uitgelicht

Posted on december 20, 2013

2

Description: Robert Ameerali award

Paramaribo 2013 — Corruptie is in het afgelopen jaar weer fors toegenomen in Suriname. Het is inmiddels zo erg geworden dat zelfs ons Sociaalzekerheidsstelsel bedreigd wordt door corruptie, zie    http://is.gd/wPzepn . Ook de Centrale Landsaccountants Dienst (CLAD) constateert momenteel ernstige tekortkomingen en corruptiegevoeligheid in ons land, zie http://is.gd/YGZs47 Al deze corruptiepraktijken zijn begonnen vanaf het moment dat Robert Ameerali vice-president van Suriname werd. Vanwege bovengenoemde ontwikkelingen heeft ons redactieteam van IloveSu (http://is.gd/aTQtJq) besloten hem The Most Corrupt Surinamese Politician – 2013 Award toe te kennen. Hij heeft deze award verdiend gewonnen omdat hij actief betrokken was bij vrijwel alle corruptiegevallen bij de overheid in 2013. Hij is de meest corrupte politicus die Suriname ooit gekend heeft (vele malen erger dan Paul Somohardjo). Zie bijvoorbeeld deze artikelen “VP wast handen in onschuld over gunning NV Flex http://is.gd/z6eZSq en “Surishopping beschuldigt Raad van Ministers van corruptie http://is.gd/1ZXLbo . Hij misleidt het volk, zie http://is.gd/ZFXfT1  Bouterse houdt corruptie hierdoor in stand, zie http://is.gd/w5kYVs . Ook dit artikel is interessant “Euro 5 miljoen schadeclaim gestort op rekening Ballast Nedam”  terwijl dit niet is opgenomen in de begroting  http://is.gd/H2qxCX . En dit artikel http://is.gd/TBdZek moet u ook niet vergeten door te nemen. Waarom Jim Hok als tweede in deze categorie eindigde ziet u op deze pagina http://is.gd/e5orAe . Deze schurk heeft een onvolledige namenlijst van concessiehouders naar president Bouterse gestuurd om hem om de tuin te leiden, zie http://is.gd/PuMGR7 . Waarom echtpaar Lackin tot de genomineerden behoorde is te lezen op onze website http://is.gd/W459u4. Hun corruptieve gedragingen zijn ook in deze twee artikelen te lezen “Regering heeft hoop op productiesector de grond ingeboord http://is.gd/57gECz  en  http://is.gd/e5orAe .

The Most Corrupt Surinamese Manager– 2013 Award is gegaan naar Marc Waaldijk. Maikel Vasseur eindigde op de tweede plaats. Waarom Waaldijk heeft gewonnen ziet u ondermeer op deze twee paginas  http://www.surinamestemt.com/archives/13009 en http://is.gd/W459u4 . Hij heeft behalve met zijn deals met Dillip ook jarenlang illegaal geld verdiend door auto’s aan ondermeer Staatsolie via zijn eigen autoverhuurbedrijf te verhuren. Dit gebeurde ook in de tijd toen hij nog onder Jahrap werkzaam was. Jahrap heeft hieraan ook dik verdiend. Waarom Maikel Vasseur in deze categorie ook werd genomineerd kwam door zijn corruptief gedrag op ADEK en bij EBS. Hij is inmiddels aangehouden, zie http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/09/23/ex-directeur-ebs-vasseur-aangehouden-(update)/ . We wachten nu allemaal op de aanhouding van Marc Waaldijk. Hij wordt helaas door Bouterse beschermd, dus gaat hij rustig verder met stelen.

Description: Afbeelding

Tot slot

Wij van de IloveSu redactie verzoeken u corruptie en andere onetische gedragingen in ons land bij ons te melden zodat we weten welke schurken we volgend jaar moeten nomineren. 

De Redactie van IloveSu   http://is.gd/aTQtJq

Geplaatst in Uncategorized | 2 reacties

Grootschalige corruptie Desi Bouterse en Dilip Sardjoe

Uitgelicht

Posted on september 30, 2013

2

Description: dilip

In September 2013 is Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS) een leningsovereenkomst aangegaan met Credit Suisse. De Zwitserse bank stelt US$ 74 miljoen beschikbaar voor de uitbreidingswerkzaamheden van SPCS en het opvoeren van de capaciteit van het onderstation.  De elektriciteitscentrale op Tout Lui Faut wordt nu uitgebreid om de huidige capaciteit van 28 Megawatt op te trekken naar 62 Megawatt. Onlangs heeft Marc Waaldijk, met medewerking van zijn president-commissaris Etiene Boerenveen, hiervoor een overeenkomst gesloten met Suriname Gas and Electricity Industry NV……lees verder http://www.gfcnieuws.com/?p=186814

Dilip Sardjoe die recentelijk met 35 Rudisa medewerkers is overgelopen naar de NDP is eigenaar van Suriname Gas and Electricity Industry NV. Bouterse en Dilip zijn sinds het overlopen van de oud-BVDer dikke maatjes en Dilip mag nu op alle buitenlandse trips mee met de president en hij promote alle producten van Dilip publiekelijk. Bouterse beloont Dilip heus niet voor de 35 extra stemmen die hij meegebracht heeft. Het gaat om een commissie die Bouterse vangt op alles wat hij voor Dilip binnenbrengt.

De bouw van de centrale en levering van de generatoren geschiedt door Wärtsilä OY uit Finland. En wie is de vertegenwoordiger van Wartsila in Suriname? Ja, goed geraden, dit is Suriname Gas and Electricity Industry NV van Dilip Sardjoe. zie ook http://www.refdag.nl/oud/bui/980713bui05.html”>http://www.refdag.nl/oud/bui/980713bui05.html 

Vorige week stond weer in de krant: Regering Bouterse investeert US$ 250 miljoen in energiesector. De regering heeft een bedrag van ruim US$ 250 miljoen uit “eigen middelen” ter beschikking gesteld voor investeringen in de energiesector. Maandagochtend arriveerden twee Wärtsilä generatoren voor Staatsolie en drie MANN generatoren voor de Energie Bedrijven Suriname (EBS)in Suriname…lees verder …http://www.gfcnieuws.com/?p=184144″>http://www.gfcnieuws.com/?p=184144  En wie verdient weer aan de Wärtsilä generatoren? Ja, goed geraden, dit is Dilip Sardjoe en zijn business partner Bouterse.  Ze verdienen samen dus uit een pot van US$ 74 miljoen + US$ 250 miljoen = US$ 325 miljoen. Marc Waaldijk, Jim Hok en Etiene Boerenveen verdienen hier ook dik aan. Ik ben daarom niet verbaast dat het contract van Waaldijk nu weer voor 6 maanden is verlengd.

General Electric levert ook hoogwaardige generatoren. Waarom kiezen Bouterse, Waaldijk, Hok en Boerenveen telkens weer voor Wärtsilä generatoren? Weer twee keer raden…

Over de corruptieve praktijken van Dilip Sardjoe en Arrol Alibux kunt u verder lezen op http://www.refdag.nl/oud/bui/980713bui05.html

Sandra Lagadoe

Geplaatst in Uncategorized | 2 reacties

Corruptieve praktijken van Hok, Ameerali, Hoefdraad, Dompig, Lackin en Palu

Uitgelicht

Posted on maart 17, 2013

25

Paramaribo 2013 –Description: hok Het is inmiddels algemeen bekend en te verifieren dat NH-minister Jim Hok op grote schaal corruptie pleegt op zijn ministerie door goudconcessies aan zijn Palu-vrienden en familie uit te delen en ook nog 20% commissie hierop te vangen. Zijn handlanger en mede-Palu lid, dhr. Autar die directeur van GMD is, ontvangt hierbij ook zijn deel. Deze heeft onlangs ook een grote goudconcessie voor zijn dochter geregeld, die momenteel in het management van Grassalco zit. We weten allemaal dat de voorganger van Hok, NPSer Gregory Rusland, behoorlijk corrupt was op NH, maar Hok schijnt vele malen erger te zijn.

Palu is een criminele organisatie en geen politieke partij. Palu heeft in de afgelopen 30 jaar aangetoond een partij van dieven, oplichters, corruptievelingen en killers te zijn. Ze zijn in de afgelopen 30 jaar erg desctructief geweest en hebben veel dingen in ons land kapot gemaakt. Eerst door de agrarische sector te vernietigen  (met schurken als Richard Kalloe, Winston Caldeira, Iwan Krolis, Errol Alibux en kornuiten) en nu is de mijnbouw sector aan de beurt. Hoe kan een kleine nietszeggende partij van zware criminelen en dieven die nauwelijks iets in de politiek heeft in te brengen de belangrijke goud sector volledig beheersen?

Description: dompigJim Hok werkt ook nauw samen met Gerold Dompig, voorzitter van de Goudordeningscommissie, die op Aruba was mislukt als korpschef. Hij was hoofdverantwoordelijk voor het mislukken van de case Nathalie Holloway (vermoorde Amerikaanse scholier op Aruba) waarna de minister van Justitie van Aruba (Drs. Arthur Douwe) hem op staande voet heeft moeten ontslaan en heeft moeten wegjagen van het eiland. Mede ook vanwege het feit dat hij erg corruptief was op Aruba. Vreemd dat hij desondanks daarna door Bouterse werd aangenomen om de belangrijkste economische sector in ons land samen met Palu te beheren. Nu is hij samen met Jim Hok de grote baas van de goudsector en hebben ze elk grote  hoeveelheden goudconcessies in het Saramacca-gebied in hun persoonlijk bezit, op naam van familie en vrienden natuurlijk die als strofiguren fungeren.

Description: ameeraliOok Robert Ameerali loopt niet achter wat corruptie betreft. Hij pakt het echter veel slimmer en geraffineerder aan dan Hok en kornuiten, https://ilovesu2.wordpress.com/2013/12/20/robert-ameerali-wint-most-corrupt-surinamese-politician-2013-award/ . Ook Ameerali heeft enkele goudconcessies (o.a. in het Brokopondo gebied) via zijn handlanger Narpath Bissumbhar (ex-KKF voorzitter) in bezit. Narpath die ook Palu-topper is verdient elke maand ca.10 kg goud op zijn concessie, welke hij deelt met de VP.Description: bisumbar

Description: doekhieDaarnaast runt Ameerali de gehele e-commerce en ICT van de overheid via de oud-voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), Rahied Doekhie (homo), die ook als stroman van de VP fungeert. Samen delen ze de miljoenen opbrengsten uit de ICT en e-commerce activiteiten van de overheid. Check even wie al deze overheidsopdrachten heeft ontvangen. De DNA-leden hebben dit helaas nog niet door. Ze doen helaas te weinig gedegen onderzoek naar corruptieve handelingen van politici omdat veel DNA-leden zelf ook corruptief zijn. Ga zelf maar na wat de DNA-voorzitter Jennifer Simons en haar man Glenn Geerlings van de NDP in de afgelopen 15 jaar samen hebben gestolen van de Staat en wat ze beiden hebben kapotgemaakt in Suriname (o.a. ParaIndustrieen).

Sinds deze regering is aangetreden, is de corruptie binnen de overheid van dien aard dat de president Ameerali, Dompig, Hok en de gehele Palu kan opsluiten. In de regeringsverklaring “Het Kruispunt” van 2010-2015 staat het volgende: De regering vindt dat de interne organisatie van de staat uitgebalanceerd, efficiënt, effectief en transparant met behoorlijke ‘accountability’ dient te zijn ingericht. De kruistocht tegen corruptie vormt hiervan een essentieel onderdeel. Bij bovengenoemde personen is niets transparant, transparantie van deze regering is schone schijn. De corruptie is wijd verspreid binnen de regering.

Het lijkt erop alsof de woorden kruistocht en corruptie, voor de president niet bestaan want de corruptie neemt met de dag ergere vormen aan en is vernietigend voor het land. De graaicultuur van de VP en de PALU wordt voortgezet, niets en niemand kan hun tegenhouden, alles wordt leeggeroofd.

Description: peorschkeVooral de top van Palu maakt zich ernstig schuldig aan corruptie. Waarom worden ze niet opgesloten?  De 600.000 ha aan Sew A Tjon is alweer een treffend voorbeeld van corruptie. Zo loodsste minister Jim Hok vorig jaar zijn partijgenoot (Palu-topper) Iwan Poerschke binnen bij Staatsolie als directielid. Toen Poerschke werd afgewezen voor de post van directeur Staatsolie heeft Jim Hok de Palu-topper Sew A Tjon (adviseur van de president en schoonzoon van de Palu-topper Iwan Krolis) snel als directielid benoemd bij Staatsolie om nog een poging te wagen de macht bij Staatsolie over te Description: tjonanemen (als nieuwe directeur van Staatsolie). Sew A Tjon was mislukt bij Billiton en heeft een HBO-opleiding in de mijnbouw in Brazilie doorlopen en toch wordt hij hoog aangeprezen door Hok en de President. Heel vreemd en corruptief allemaal; eerst Poerschke in stelling brengen om de macht bij Staatsolie over te nemen en toen dit was mislukt hebben ze Sew A Tjon in stelling gebracht. Ook deze poging schijnt te zijn mislukt. Wat een stelletje mislukte schurken allemaal. Na de agrarische sector in de afgelopen 30 jaar grondig kapot gemaakt te hebben krijgt de Palu nu van de president de kans om de goudsector en aaroliesector nu grondig aan te pakken.

Description: gimaroeHet is evident dat in de kwestie van NDPer Gopie en Palu-topper Sew A Tjon zowel oud-minister Ginmardo Kromsoeto als Jim Hok het volk flink hebben misleid door onjuiste informatie te geven over de uitgifte van de concessies. De corrupte Kromosoeto komt doodleuk een verhaal ophangen dat hij niet wist dat de aanvraag van Mahinder Gopie was, terwijl hij en Gopie NDPers zijn.

Ook het verhaal van Jim Hok verwijzen we naar het rijk der fabelen als hij zegt dat die 600.000 ha van Sew A Tjon slechts om een verkenning gaat. Sew A Tjon is intussen alang begonnen met het delven van goud in het toegewezen gebied en verdient per week voorlopig ca. 12  kg goud (met gebruikmaking van grote hoeveelheden kwik). Deze opbrengst deelt hij met Jim Hok, Robert Ameerali, Ginmardo Kromsoeto en Gerold Dompig. Als u een helikopter huurt en over die 600.000 ha vliegt dan kunt u dit zelf checken en zien wat ze allemaal daar met kwik aanrichten.

Zo had de vrouw van ex-minister Martinus Sastroredjo enkele vierkante meters grond aangevraagd en op grond daarvan heeft president Bouterse Sastroredjo toen ontslagen. Ginmardo geeft aan zijn paarse vriend Mahinder Gopie 94.000 ha grond en minister Jim Hok maakt het nog mooier, door zijn vriend en partijgenoot Sew Atjon 600.000 ha grond te geven. Maar toch blijven ze gehandhaafd als minister. Hoe redelijk en geloofwaardig is de president?

Met de uitgifte van de concessie van circa 94.000 ha aan de NDP’er Mahinder Gopie en ruim 600.000 hectare aan de Palu’er Sew A Tjon gaan deze twee heren en hun mede-eigenaren echt een gouden toekomst tegemoet zoals dat beloofd is door president Bouterse. Dit geldt ook voor de vrouw van minister Winston Lackin van Buitenlandse Description: lackinZaken, mw. K. Mado, die voorzitter van de Deviezencommissie is. Zij en haar man bepalen wie een  goud-export vergunning krijgt en wie niet. Ze hebben samen inmiddels meer dan 2 miljoen USD op deze illegale wijze hieraan verdiend. Daarnaast heeft Lackin in de afgelopen 3 jaren meer dan 2000 Chinezen het land stikum binnengeloodst door ze elk een verblijfsvergunning van $10.000 USD per stuk te verkopen via de Surinaamse ambassade in China. Deze lucaratieve business heeft hem en de NDP kas $20 miljoen usd tot nu toe opgeleverd. By the way, dit valt nog erg mee, in vergelijking met wat de vorige Nieuw Front regering onder leiding van ex-president Venitiaan in een periode van 10 jaar aan deze chinese mensenhandel heeft verdiend. Ze hadden meer dan 10.000 Chinezen het land binnen gehaald. In de wandelgangen wordt verteld dat Venitiaan hiermee de macht van de Hindustanen wilde breken, maar in werkelijkheid ging het om het verdienen van $100 miljoen USD.

Alle bovengenoemde heren zijn slechts kruimeldieven in vergelijking met Dilip Sardjoe. Deze heeft zijn fortuin vergaard door in de jaren 70 en 80 volledig vrijspel van toenmalige VHP leider Jagernath Lachmon te krijgen (met wie hij samen een bedrijf Description: diliphad) om als enige handelaar alle import- en exportvergunningen te verkrijgen die hij maar wilde hebben, hierdoor een sterke monopoliepositie op de Surinaamse markt te creeren waardoor hij 20 jaar lang geen concurrenten had in ons land. Hij had in deze periode ook nog alle top-douane ambtenaren in zijn macht  door ze forse om te kopen. Hij kon hierdoor alles smokkelen wat hij maar wilde. Nu na al die jaren is hij “clean” door zijn corruptief vergaarde vermogen te investeren in zijn tientallen bedrijven en wordt nu door President Bouterse gerespecteerd als succesvolle zakenman en ondernemer. Mede ook omdat Dilip zijn politieke partij cadeau heeft gegeven aan de NDP om politieke macht te verwerven. Dilip is nu NDPer. Zo verdient hij momenteel ook veel aan de Chinezenhandel door onlangs ca. 1500 Chinezen via de $10.000-route binnen te halen. En alweer krijgt hij alle vergunningen die hij nodig heeft en mag hij op alle buitenlandse trips  met Bouterse mee. De president promoot al zijn producten openlijk (zoals water, frisdranken, etc.) tijdens diverse publieke meetings. Het zal mijn niet verbazen als de president Bouterse een deel van de winst van Dilip als commissie ontvangt. In ruil hiervoor mag hij af en toe ook nog baas spelen op het kabinet.

President Bouterse heeft in zijn nieuwjaarsrede de samenleving opgeroepen om de regering kritisch te volgen. Dat doen wij ook. We volgen de regering vanaf haar aantreden kritisch, echter heeft regering c.q. de president geen oor voor de stem van het volk.

Als de president werkelijk van het volk en land houdt dan moet hij ook Robert Ameerali, Gerold Dompig en Jim Hok onmiddelijk de laan uitsturen.

Description: hoefdraadEn tot slot nog iets over de domme, arrogante en onetisch gedragende Gillmore Hoefdraad, Governor of the Central Bank of Suriname. Een Governor van een centrale bank behoort respect af te dwingen door zich correct op het werk en in zijn priveleven te gedragen. Dit blijkt niet te gelden voor de oud Adek-student Hoefdraad. Binnen 6 maanden nadat hij governor werd veruilde hij zijn vrouw voor de dochter van Bouterse. Hij kijkt ook niet meer om naar zijn kinderen, die hij inmiddels heeft verstoten. Daarnaast heeft hij talrijke sexuele relaties met vooral hindustaanse getrouwde damesDescription: hindoris, o.a. ambassadeur Nirmala Hindori. Mogelijk dat Malti binnenkort ook aan de beurt komt bij de geile Gillmore.  Een governor van een centrale bank dient daarnaast objectief en onafhankelijk te zijn tov de regering. Dit geldt niet voor Gillmore. Zo drinkt hij regelmatig een biertje met de president, doet alles wat Bouterse hem opdraagt en behartig op deze wijze zijn eigen belangen. Welke Governor van een centrale bank misdraagt zich zo? Dit kan alleen in Suriname. Met de stijgende goudprijs en de toenemende buitenlandse investeringen in de goudsector kan zelfs mijn schoonmoeder een succesvolle gorvernor zijn. Zijn voorganger Andre Telting was een veel betere, integere en echte governor, die onder moeilijke omstandigheden onze munt stabiel wist te houden en duurzame economische groei wist te bevorderen.

Description: vaseurTot slot nog iets over de semi-kampioen van alle dieven binnen NDP, oud-directeur Kenneth Vasseur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), die veel geld heeft gestolen van het bedrijf en zeer slecht heeft gefunctioneerd en onlangs door President Bouterse terecht is ontslagen. Nu eist deze dief ook nog drie miljoen Surinaamse dollars voor zijn directeursstoel bij EBS. Deze schurk heeft ook de macht in handen op ADEK, door tijdens zijn periode bij EBS Sidin voorlopig als bestuursvoorzitter (stroman) te laten fungeren. Het zal me niet verbazen als hij deze funktie binnenkort gaat opeisen en ook ADEK gaat leegzuigen. Hij is inmiddels gelukkig opgesloten zie http://www.srherald.com/suriname/2015/09/23/ex-ebs-directeur-vaseur-aangehouden/ 

Het is nu wachten op de aanhouding van Marc Waaldijk, zie https://ilovesu2.wordpress.com/2013/12/20/robert-ameerali-wint-most-corrupt-surinamese-politician-2013-award/

Lange tijd dachten we dat Palu, Pertjaja en VHP de meeste dieven in hun gelederen hadden. Nu blijkt dat NDP ze heeft ingehaald.

Drs. Winston Tjon A Loi  (Hoofdredacteur IloveSu)

Geplaatst in Uncategorized | 25 reacties

About US

Uitgelicht

Posted on augustus 9, 2012

1

ILoveSu is een web-podium voor echte Surinamers die van hun land houden en alle misstanden in het land kritisch aan de kaak stellen. Hierdoor houden we Suriname schoon van  pedofielen, verkrachters, hoeren, travestieten, oplichters, dieven, moordenaars, sadisten, criminelen, corrupte politici en saboteurs. Ons redactieteam bestaat uit de volgende mondige Surinamers:

Description: ImageDrs. Winston Tjon A Loi (hoofdredacteur)

Description: ImageSandra Lagadoe BSc. (eindredacteur)

Description: ImageSandjai Ghanpat, MBA (redacteur binnenland en eerste Surinaamse pedojager)

Description: ImageIng. Glenn Wielingen (redacteur buitenland)

Description: https://ilovesu2.files.wordpress.com/2012/08/vincent.jpg?w=124&h=93

Drs. Vincent Kartopawiro (columnist)

Email: ilovesu2@sr.net 

Uitvlucht, Paramaribo, Suriname

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie

Corruptie binnen Surinaamse bedrijven is meer regel dan uitzondering

Posted on oktober 1, 2015

Vriendjespolitiek kennen we allemaal wel. En meestal vinden we het ook niet zo erg en zelfs best normaal als een kennis voor ons een goed woordje doet bij zijn baas en zo ons het bedrijf inloodst. Maar wat als er daardoor andere, meer capabele, mensen voor de zoveelste keer worden overgeslagen voor een functie? Of wat als contractors alleen nog maar werk aangeboden krijgen, wanneer ze bereid zijn ‘tjoekoes’ te betalen. Is er dan nog wel sprake van eerlijke concurrentie en heeft het dan nog wel zin om hard te studeren en kwaliteit te leveren? Of is dat nu gewoon slim zaken doen?

Corruptie binnen Surinaamse bedrijven is meer regel dan uitzondering

lees verder http://www.boks.sr/2014/11/15/corruptie-binnen-surinaamse-bedrijven-is-meer-regel-dan-uitzondering/

Geplaatst in Uncategorized | Geef een reactie

Tjin-A-Tsoi eist onderzoek vermeende mega corruptie EBS

Posted on oktober 1, 2015

Nieuw Front/NPS assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi zal aan procureur-generaal vragen om onderzoek, naar een vermeende ‘mega corruptiezaak in georganiseerd verband’, bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De Staat zou volgens hem voor miljoenen zijn benadeeld. Tjin-A-Tsoi zei gisteren in De Nationale Assemblee hiervoor de bewijzen te hebben. Een en ander maakte hij bekend tijndes de behandeing van de ingekomenstukken.

Het assembleelid deelde mee dat er gunningen zijn verstrekt, die rieken naar corruptie. Er zou voor 8.4 miljoen euro aan betalingen zijn verricht voor spullen, die nooit door het staatsbedrijf zijn ontvangen. Er zou sprake zijn van een zware overfacturering van 4 miljoen euro. Ondanks belastingvrije importen zouden de spullen duurder zijn ingekocht.

Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons, drong er bij Tjin-At-Tsoi op aan het bewijsmateriaal te overleggen, zodat tot onderzoek kon worden overgegaan. Ze vindt dat er inderdaad moet worden opgetreden, mochten de beschuldigingen op waarheid berusten.

– See more at:http://www.radio10.sr/nieuws/tjin-a-tsoi-eist-onderzoek-vermeende-mega-corruptie-ebs/37196

Geplaatst in Uncategorized | Geef een reactie

Ook omkoping door Ballast Nedam voor bouwprojecten Suriname

Posted on oktober 1, 2015

Ook omkoping door Ballast Nedam voor bouwprojecten Suriname – nrc.nl

De schikking die bouwbedrijf Ballast Nedam eind 2012 trof voor het betalen van steekpenningen, heeft ook betrekking op bouwprojecten in Suriname. Dat zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak vanmiddag in NRC Handelsblad.

Tot nu toe was alleen bekend dat Ballast Nedam met het Openbaar Ministerie (OM) schikte in verband met “betalingen aan buitenlandse agenten” in Saoedi-Arabië. Het bedrijf betaalde 17,5 miljoen euro, waardoor een mogelijke rechtszaak vermeden werd. Accountantskantoor KPMG schikte recenter, in december, voor 7 miljoen euro vanwege het verhullen van die buitenlandse betalingen.

Zware onderhandelingen

De zaak is nog niet gesloten. Er lopen nog “zware onderhandelingen” tussen het OM en de toenmalige financieel adviseur van Ballast Nedam in Suriname, Rob A. Dat zegt zijn advocaat Gerard Spong.

Het bouwbedrijf betaalde vanaf 1997 in termijnen 34 miljoen gulden om twee bruggen te mogen bouwen. Het geld zou onder meer overgemaakt zijn naar toenmalig president Jules Wijdenbosch en zijn toenmalig adviseur van staat Desiré Bouterse – nu president van Suriname. Dat bevestigen verschillende bronnen die anoniem willen blijven. Al vanaf het gunnen van de opdracht in 1997 gaan er geruchten over omkoping door Ballast Nedam in Suriname. Wijdenbosch en Bouterse waren gistermiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Spong: Wijdenbosch en Bouterse getuige

Het OM beschuldigt voormalig financieel adviseur A. van witwassen. Spong verwacht dat binnen enkele weken geschikt kan worden. Mocht het alsnog tot een rechtszaak komen, dan kan dat volgens Spong politieke gevolgen hebben.

“Mijn cliënt zal er niet voor terugschrikken Wijdenbosch en Bouterse op te roepen als getuige.”

Het OM wil in een reactie niet meer zeggen dan dat het om betalingen aan “buitenlandse agenten” gaat. Wel zegt een woordvoerder dat het “in het algemeen” vaker gebeurt dat meerdere feiten in één schikking worden afgehandeld. Ballast Nedam laat alleen weten dat “deze meer dan tien jaar oude zaak” met de schikking eind 2012 voor het bedrijf is gesloten. KPMG wil niets zeggen over “aard of herkomst” van de buitenlandse betalingen.

Opstelten verhinderde eerder schikking

Ook tegen enkele voormalige leidinggevenden van Ballast Nedam en tegen drie betrokken individuele ex-partners van KPMG loopt nog een onderzoek. Tegen de Ballast-leidinggevenden vanwege vermeende betrokkenheid bij omkoping, tegen de accountants vanwege de verdenking van het verhullen daarvan.

Eerder schreef NRC Handelsblad dat minister Ivo Opstelten (Justitie, VVD) verhinderde dat de drie accountants ook met het OM schikten, nadat ze al tot een schikkingsovereenkomst waren gekomen.  ….lees verder http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/06/ook-omkoping-door-ballast-nedam-voor-bouwprojecten-suriname/

Geplaatst in Uncategorized | Geef een reactie

‘NDP overwoekerd door hebzucht en corruptie’

Posted on oktober 1, 2015

‘NDP overwoekerd door hebzucht en corruptie’ – Parbode Magazine

Bijna 35 jaar na de staatsgreep noemt hij zichzelf nog steeds revolutionair in hart en nieren. En ja, hij is ook nog steeds een lid van de Nationale Democratische Partij (NDP). Toch is voormalig chef-staf van het Surinaamse leger Badresein Sital (68) woedend over de gang van zaken binnen zijn partij. “Het gaat ernstig fout. De partijtop kan de weelde van de regeermacht duidelijk niet verantwoord dragen.”

De afgelopen weken kwam Sital vooral in het nieuws als politiek coördinator van de NDP in het district Saramacca. Het rommelt binnen de gelederen van de paarse partij in het landbouwdistrict, waar twee groepen openlijk strijden om de macht. Het gaat om het kamp van Sital en hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk, dat lijnrecht staat tegenover een groep onder leiding van voormalig assembleelid Robby Malhoe. De strijd escaleerde zo openlijk, dat Bouterse eind juli besloot om de leiding in het district voorlopig in handen te geven van ex-president Jules Wijdenbosch. Zijn taak is om tegen deze maand de eenheid in het district te hebben hersteld.

Volgens Sital is de ordinaire machtsstrijd binnen de NDP Saramacca echter vooral een symptoom van veel grotere problemen waaraan de grootste regeringspartij van het land lijdt. Dat hij naar eigen zeggen zelf aan de basis van die partij stond, maakt het voor hem allemaal nog stukken erger. “De NDP verkeert ideologisch overduidelijk in een vrije val. Beslissingen die binnen de organisatie op democratische wijze zijn genomen, worden niet langer door de top gerespecteerd. Terwijl de NDP van oorsprong de partij is met de grootste mate van interne democratie. Ik weet waarover ik praat, want ik heb al die structuren tijdens de jaren tachtig zelf mee helpen opzetten! Wat er nu in Saramacca aan het gebeuren is, is slechts één voorbeeld van die neergang.”…….lees verder http://www.parbode.com/actueel/item/5205-ndp-overwoekerd-door-hebzucht-en-corruptie

Geplaatst in Uncategorized | Geef een reactie

Corruptie door huidige regering geïnstitutionaliseerd

Posted on oktober 1, 2015

Wereldwijd wordt steeds meer waarde gehecht aan een effectieve bestrijding van corruptie. Corruptie vormt een bedreiging voor de rechtsstaat, de democratie en de rechten van de mens. Landen hebben een nationaal belang bij een goed functionerende overheid en een transparant bedrijfsleven. Zo hebben verschillende regio’s in de wereld hun eigen verdragen en overeenkomsten om corruptie tegen te gaan: OAS (1996), EU (1997), Aziatische en Pacifische regio (1999), Afrikaanse Unie (2003), de Arabische Liga (2010). Ook internationaal is goed bestuur van vitaal belang voor economische ontwikkeling die nodig is om armoede en de daaraan gerelateerde problemen aan te pakken. De aanpak van corruptie is daarom al geruime tijd hoog op de internationale agenda, en heeft de Verenigde Naties 9 december als de Internationale Anti-Corruptie Dag uitgeroepen. Het VN Verdrag tegen Corruptie (UN Convention Against Corruption) is een belangrijk instrument voor de aanpak van corruptie op mondiaal niveau. Dit verdrag vereist van de aangesloten landen dat zij maatregelen nemen tegen corruptie, de klokkenluiders beschermen en regeringen ondersteunen bij het opsporen van gestolen gelden. Het thema voor de Internationale Anti-Corruptie Dag 2014 is: Transparantie (relevante informatie over regelgeving, vergunningen en bekendmakingen), Integriteit (eerlijk en betrouwbaar) en Verantwoordelijkheid (verplichting er voor te zorgen dat iets goed verloopt). Omdat corruptie het symptoom is van een slechte economische situatie, een slechte regering of een slecht ondernemingsbeleid, gaat het ten koste van arme en eerlijke mensen en is het gunstig voor criminelen. De relatie tussen georganiseerde criminaliteit en corruptie wordt door de VN erkend; corruptie is net als geweld, bij uitstek geschikt als instrument voor de georganiseerde misdaad om te infiltreren in de bovenwereld. Door corruptie en fraude wordt het vertrouwen uitgehold in openbare instituten en de democratie. De VHP is daarom van oordeel dat transparantie, integriteit en verantwoording, noodzakelijke vereisten zijn voor goed overheidsbestuur. Alleen dan kan het vertrouwen van de Surinaamse burgers in openbare instituten herwonnen worden. Helaas constateert de partij dat de corruptie door de huidige regering geïnstitutionaliseerd wordt. Bij de samenleving ontstaat een gevoel van straffeloosheid door het uitblijven van overheidsoptreden tegen corruptieve daden. Hoe gaat Suriname, als soevereine natie, met zijn internationale verplichtingen om een samenhangend anti-corruptiebeleid te ontwikkelen? Opmerkelijk is dat alle landen van Caricom en Unasur het VN Verdrag tegen Corruptie hebben getekend dan wel geratificeerd, behalve Suriname. Suriname heeft het VN Verdrag tegen Corruptie noch ondertekend, noch geratificeerd. Hoe gaat Suriname om met zijn nationale verplichtingen; is Suriname actief op het gebied van corruptiebestrijding? De perceptie over corruptie in Suriname is dat deze afgelopen jaren sterk is toegenomen. In september 2014 heeft de anti-corruptie commissie van de OAS een lijvig finaal rapport over Suriname uitgebracht. Daarin worden de gebrekkige transparantie en coördinatie bij overheidsinstanties aan de kaak gesteld. Suriname verwijst bij elke evaluatie naar het concept anti-corruptiewet dat in de DNA behandeld moet worden. Vooralsnog is het onduidelijk wanneer dit wetsontwerp op de agenda van DNA wordt geplaatst. De VHP is van mening dat het langer doen uitstellen van de behandeling van de anti-corruptie wet, maar ook het niet ondertekenen van het VN Verdrag tegen Corruptie een negatief signaal afgeeft, regionaal en internationaal, als zou corruptie in Suriname getolereerd worden. Voor de VHP staat het vast dat corruptie – in de publieke en private sfeer – niet alleen zeer nadelige effecten met zich meebrengt voor de Surinaamse samenleving, maar dat het ook schade toebrengt aan het internationale imago van Suriname als soevereine natie. De VHP roept iedere burger van Suriname, de overheid, politieke en maatschappelijke organisaties op, om met vereende krachten te werken aan de bestrijding van corruptie in al haar vormen. …..lees verder http://www.nieuws-suriname.nl/vhp-corruptie-door-huidige-regering-geinstitutionaliseerd/

VHP mediacommissie

Geplaatst in Uncategorized | Geef een reactie

De stank van corruptie is ondraaglijk in Suriname

Posted on oktober 1, 2015

James Wolfensohn: “Corruption is like cancer, retarding economic development. Suriname wordt geteisterd door corruptie.” Corruptie is het product van slecht functionerende instituten, gebrek aan transparantie en gebrek aan ethiek. Corruptie is door het IMF en de Wereld Bank gedefinieerd als het misbruik van publieke organen voor private doeleinden. De omvangrijke corruptie in ons land is het gevolg van slecht bestuur van het kabinet Bouterse. De stank van corruptie in ons …

land is overal en wordt met de dag sterker. Corruptie ondermijnt eerlijk zakendoen en bovendien schaadt het de economische en maatschappelijke ontwikkeling van een land. Het ondermijnt ook de democratie en rechtsstaat. We mogen ons niet vergissen: democratie en de rechtsstaat zijn onverzoenbaar met corruptie.

Net als termieten tast de corruptie cruciale onderdelen van het land aan. De corruptie tiert welig binnen de overheid en dit is bijzonder verontrustend. Vooral in het bestuur van ons land neemt de corruptie ergere vormen aan. Er is een groeiende band tussen criminelen en corrupte ambtenaren en politici van de NDP. Het lijkt erop alsof de samenleving corruptie heeft geaccepteerd.

In de regeringsverklaring 2010-2015 staat dat “kruistocht tegen de corruptie” een essentieel onderdeel vormt van het beleid. De president had zich uitgesproken tegen corruptie, echter tot op heden is hij niet in staat de corruptie aan te pakken. Toen Bouterse in de oppositie zat haalde hij vaak fel uit naar vermoedelijke corruptieve praktijken van de vorige regering.

Nu blijkt dat het kabinet Bouterse een “lege huls is, een berg van ledigheid” die de corruptie heeft verheven tot beleid. De geur van corruptie, schandalen, verkwisting, nepotisme, populisme en apathie voor ontwikkeling zijn kenmerkend voor de huidige regering. Het wordt hoog tijd dat alle putdeksels eraf gaan en de beerputten goed worden uitgezogen, want de stank is ondraaglijk.

De regering heeft de anti-corruptiewet ingediend bij het parlement, maar om onduidelijke redenen wordt die vooralsnog niet behandeld. Ik hoop niet dat deze anti-corruptiewet ook wordt gemanipuleerd net als die amnestiewet van 5 april 2012 en door de keel wordt geduwd van de samenleving. Nieuwe corruptieschandalen hebben de discussie doen oplaaien, zowel in de politiek als in de media. De exponenten van de NDP,  president Desi Bouterse, ex-president Jules Wijdenbosch en Dilip Sardjoe,  worden beschuldigd van het aannemen van steekpenningen. Dat is zeer verontrustend, Suriname is weer op een negatieve wijze te kijk gezet door deze exponenten van de NDP.

Je kunt het je als politieke partij niet veroorloven dat er een hele groep binnen je partij is van bestuurders en politici om wie een zweem van corruptie hangt. Er hangt al een stank van corruptie rond deze partij, dat wordt zo alleen maar erger. Sommige van de paarse politici denken dat corruptie hun geboorterecht is, ze storen zich aan God noch gebod, ze leven maar erop los.

Het ene corruptieschandaal stapelt zich op na het andere. De corruptie bij de naschoolse opvang en Openbare Werken is omvangrijk. President Bouterse noemt de naschoolse opvang een Njan Patoe. Ramon Abrahams werd weg gehaald als minister wegens corruptie.  Wie schetst mijn verbazing, dat enkele weken later wordt hij benoemd tot staatsadviseur, dat is corruptie.

Op 16 februari 2012 zei President Desi Bouterse in het parlement dat hij genoeg materiaal heeft om de helft van de VHP op te sluiten. Als het Openbaar ministerie nu een onderzoek zou starten naar corruptieve praktijken, vooral op het ministerie van Openbare Werken, waar Rabin Parmessar de scepter zwaait,  weet ik zeker dat meer dan de helft van de NDP top in de gevangenis belandt.

De opmerking van VHP voorzitter Santokhi dat het corrupte beleid op Openbare werken wordt voortgezet, is bij  minister Rabin Parmessar in het verkeerde keelgat geschoten. De voorzitter van de VHP heeft groot gelijk want het corrupte beleid op OW wordt gedoogd door de OW minister. De OW baas vertelt niet waarom Mark Rommy is ontheven.

De omvang van corruptie op het ministerie van Openbare Werken is adembenemend. En minister Rabin Parmessar moet niet doen alsof zijn neus bloedt. We kennen hem van het Academisch Ziekehuis toen hij daar directeur was. Hij werd verdacht van fraude, maar op een slinkse wijze heeft hij de bewijzen kunnen wegmoffelen.

Tijdens de installatie van president Bouterse op 12 augustus 2010 beloofde hij, alleen in het belang van Suriname en de hele bevolking te zullen handelen. En op 1 oktober 2010 tijdens de regeringsverklaring beloofde hij de kruistocht tegen corruptie. Na 2 oktober heeft  president  Bouterse de kruistocht tegen de corruptie laten vallen en het kruis opgenomen om zijn eigen belang en die loyalisten en familie als eerste te behartigen. Wie het kruis heeft zegent zichzelf.

De First lady krijgt een vorstelijk salaris, Dino Bouterse wordt geplaatst in de leiding van de beruchte CTU, zijn vrienden van de jaren ’80 worden gebombardeerd tot staatsadviseurs met super hoge salarissen. En als klap op de vuurpijl, het vorstelijke salaris van Centrale Bank governor Gilmore Hoefdraad, SRD.80.000 .

De kruistocht tegen corruptie van president Desi Bouterse is als sneeuw voor de zon verdwenen. Stop corruptie. Het allerbeste middel tegen corruptie is openbaarheid van bestuur (Good governance).   ….. lees verder http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=38602:de-stank-van-corruptie-is-ondraaglijk&catid=85:overzicht-columns-naipal-ai&Itemid=37
Naipal.A.I .

Geplaatst in Uncategorized | Geef een reactie

De corruptie is wijdverbreid in Suriname

Posted on oktober 1, 2015

De huidige regering koopt voor te hoge bedragen onroerende goederen op van bevriende partijgenoten. Daarbij is zelfs de vicepresident betrokken omdat hij recent goedkeuring heeft verleend voor een pand dat als kantoor voor de Melding van Ongebruikelijke Transacties (MOT) gaat dienen. Het gaat om het ouderlijk huis van Rahid Doekhie aan de David Simonsstraat 143-145 die wel degelijk goed bevriend is met Ameerali (zie bericht in Starnieuws van 19 juli 2014. Het pand is door de overheid gekocht voor drie miljoen SRD. Frappant is dat een gebouw dat door vermeende corruptie bij de transactie van de hand wordt gedaan, voor het beoogde doel gaat dienen. Gekker kan het niet! Waarom worden de panden zo duur gekocht terwijl er zoveel armoede is in ons land? Op de Corruption Perceptions Index (CPI) van Transparency International in 2013 staat Suriname op de 94ste plaats van de 177 onderzochte landen. Is dit nog geen reden voor onze overheid om behoedzaam om te gaan bij het voeren van vooral financiële transacties. Zo wordt onze eigen overheid verdachte in een strijd om de corruptie te bestrijden die wijdvertakt is in Suriname.

Vicepresident Robert Ameerali ontspringt iedere keer de dans omdat onze president eindverantwoordelijkheid draagt voor het financiële beleid. Toch is deze functionaris wel degelijk betrokken bij diverse verdachte transacties. Zo werd idem dito enige tijd geleden een gebouw aan de Henck Arronstraat gekocht na malversaties voor een veel te hoog bedrag. Ook daarbij was Ameerali betrokken! Ik ken de vader (nu wijlen) van de vicepresident de heer Leo Ameerali, als hoteleigenaar in Nickerie. Een zeer integere man waar deze vicepresident zeker een voorbeeld aan kan nemen. Ook het terugdraaien van de waardevastheid van de pensioenen van de gepensioneerden bij de overheid was een bewuste en verfoeilijke daad van deze man. Inmiddels zijn deze pensioenen weer waardevast gemaakt, zij het – nu veel later – namelijk per 1 januari 2014. Hopelijk dat een nieuwe regering deze zaak volledig corrigeert! Onze leiders dienen het voortouw te nemen bij het voeren van een transparant overheidsbeleid. Nog steeds is het Ameerali niet gelukt om de topsalarissen bij de parastatale bedrijven bekend te maken terwijl daar vaker om is gevraagd. Onze vicepresident had allang wetgeving moeten voorbereiden voor openbaarheid van bestuur om de vermeende corrupte leidinggevenden bij deze bedrijven te dwingen al hun beloningen openbaar te maken. Dan ben je bezig met good governance en toont de vicepresident professionaliteit als verantwoordelijke leider. Nu is deze man zelf verdachte bij vele ongebruikelijke transacties: de omgekeerde wereld! Is dat clean governance?

Het parlement faalt
Ook het parlement dat kritisch dient toe te zien dat de bouwstenen van de democratie goed functioneren, faalt keer op keer. In dit huis is er alleen maar verdeeldheid, en soms krijg ik de indruk dat er een soort poppenkast wordt gespeeld. Er wordt bewust tweespalt gezaaid om voor de Bühne te scoren terwijl het landsbelang totaal ondergeschikt wordt gemaakt aan partijbelang. De Nationale Assemblee is toe aan een grondige reorganisatie. Het huishoudelijk reglement dient herschreven te worden, en meer aangepast te worden aan de eisen van de tijd. Het moet wettelijk verboden worden om gekozen parlementariërs door willekeur te bedrijven met de sterke arm (politie) te verwijderen.

Het debat moet overheersen, niet de emotie waarbij machtsmisbruik en willekeur in onze hoogste College van Staat een eigen leven is gaan leiden, en waardoor corrupte handelingen van verantwoordelijken snel onder het tapijt worden geveegd als deze door een (groep) parlementariër(s) dit aan de orde word(t)en gesteld. De voorzitter van het parlement moet door alle leden gedragen worden, en niet door een bepaalde politieke combinatie of groep. In de wet zal de structuur voor het kiezen van de voorzitter veranderd moeten worden zodat deze functionaris gedwongen wordt neutraal te functioneren. Ook dit soort zaken maken dat de corruptie hoogtij viert in Suriname en niet effectief bestreden kan worden.

Naar een nieuwe orde
Voor de verkiezingen in 2015 constateren wij dat de politieke partijen slechts bezig zijn met het vergaren van zoveel mogelijk macht. Nergens wordt vernieuwing aangekondigd. Het gaat er meer om de kiezers met mooie praatjes te lokken. Niemand vertelt hoe deze praatjes omgezet zullen worden in een beleidsplan met een tijdpad. Met andere woorden: “De kiezer wil geen oude wijn in nieuwe zakken”. Het bedonderen van de kiezer heeft al zo vaak plaatsgevonden dat de ideële politiek met een deugdelijke partijprogramma nu ver te zoeken is: “Wat wil men eigenlijk met al die logge combinaties?”. Waar blijft een adequate verkiezingsprogramma? Het wordt de kiezer niet gemakkelijk gemaakt om de corruptie te helpen bestrijden door grote politieke combinaties als mogelijkheid voor verandering en vernieuwing voor te dragen. Wat hebben wij aan regeringsfunctionarissen die worden verdacht van ernstige misdaden tegen de menselijkheid. Is dat het niveau waarop wij als natie zijn gezonken? Het verwerven van partijpolitieke macht moet er niet toe leiden dat de menselijke waardigheid ongeschikt wordt gemaakt aan internationaal aanvaarde waarden en normen. Anders wordt het bestrijden van de corruptie wel heel moeilijk. En… wordt de Anticorruptiewet die er nog steeds niet is een fictie! Omdat er voorts in combinatieverband altijd partijen zullen zijn die zich tegen een dergelijke wet zullen verzetten. Dat is al gebleken bij de vorige regering die op de drempel van de afkondiging er toch van heeft afgezien omdat niet alle partijen in Nieuw Front-verband zich met een verscherping van de wet tegen corruptie konden verenigen.

De kiezer kan nu afdwingen dat de loze praatjes nu echt in daden worden omgezet door op de diverse podia actief vragen te stellen over het voorgenomen beleid. In de diverse politieke partijen hebben de partijraad en het congres ook een actievere rol te vervullen. Het voorgenomen politiek beleid – na 2015 – kan niet meer met een hamerslag worden afgedaan op partijbijeenkomsten. De toekomst van ons land en al onze kinderen staan immers op het spel. En dát is heel belangrijk!   …… lees verder Starnieuws http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/24278

Robby Roeplall

Geplaatst in Uncategorized | Geef een reactie

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / ILoveSu2 13-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics