Nickerie.Net, woensdag 06 april 2016


Brunswijk: “Regering, wees mansgenoeg en geef het mandaat terug aan het volk”

De regering heeft tot nu toe het Surinaamse volk voor de gek gehouden. Dit concludeert ABOP-voorzitter, Ronny Brunswijk, in gesprek met journalisten. De volksvertegenwoordiger vindt, dat de situatie in het land niet zo ver hoefde te komen. “Er is veel meer uitgegeven dan wat naar binnen is gekomen.” Het gevolg is, dat de samenleving in een moeilijke situatie is komen te verkeren.

Ronnie Brunswijk. Foto RNWBrunswijk zegt, dat de regering het volk gewoon moet uitleggen, dat de vastgestelde koers van gisteren gezien moet worden als een devaluatie. De regering heeft geen houvast op de valutakoers. Eerder was er aangegeven, dat de valutaveiling voor stabilisatie zou zorgen. Brunswijk laat weten, dat het tot nu toe niet zo is. “De regering moet mansgenoeg zijn om eerlijk te zijn en gewoon het mandaat teruggeven aan het volk. Het is heel duidelijk, dat deze regering het land niet kan besturen.”

Verder geeft hij aan, dat het volk zijn stem moet laten horen en als er ergens hulp nodig is, kunnen de politieke parijen inspringen. Brunswijk blijft erbij, dat de oppositionele partijen het voortouw niet kunnen nemen. “Het volk moet eerst zijn stem laten horen, dan volgen wij,” aldus Brunswijk. “Ik had gezegd, dat het schip van de president aan het zinken was. We gaan steeds dieper in de zee en wie niet kan zwemmen moet zich overgeven.”

ABOP zit op dit moment met vijf zetels in de oppositiebanken.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / SRHerald 06-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics