Nickerie.Net, dinsdag 12 april 2016


'Medische dienstverlening RGD-poli Corantijnpolder, Nickerie, baart zorgen'

Nickerie, 11 april 2016

Minister,

Gezien het ministerie van Volksgezondheid belast is met het gezondheidszorg en de uitvoering daarvan in Suriname, wens ik namens en in het belang van de Nickeriaanse samenleving het volgende onder uw aandacht te brengen: de medische dienstverlening op de Regionale Gezondheidsdienst poli Corantijnpolder van de Westelijke Polder in het district Nickerie baart zorgen.

Westelijke Polder kent een populatie van 8.616 mensen (volkstelling 2012) en op basis hiervan moet aldaar ten minste twee artsen permanent gestationeerd zijn. Helaas wordt deze RGD-poli sedert februari 2016 bemand door slechts ťťn arts. De hoge werkdruk die hiermee gepaard gaat, zowel voor de arts als de patiŽnten, blijven dan ook niet uit. Irritaties, hogere kosten, vermoeidheid en ontevredenheid zijn enkele zaken die het met zich meebrengt.

Namens de Nickeriaanse samenleving doe ik dan ook dringend een beroep op de minister om binnen de kortste tijd zorg te dragen, dat deze RGD-poli wederom over meerdere artsen kan beschikken, zoals dat altijd het geval geweest is. U bent tenslotte de eindverantwoordelijke in ons land voor het garanderen van een goede, billijke en toegankelijke zorg voor elke burger.

Met de meeste hoogachting, HarriŽt Ramdien

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Ingezonden 11-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics