Nickerie.Net, woensdag 13 april 2016


'Regering maakt knieval voor IMF'

13/04/2016  - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Desastreus economisch beleid dat is gevoerd door haar directe voorganger maakt dat de regering-Bouterse/Adhin een knieval doet voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de Surinaamse economie uit het slop te halen. Dat zegt NPS-topman Gregory Rusland naar aanleiding van de gesprekken die de regering met het IMF en andere internationale en regionale financieringsinstituten voert voor het sluiten van een miljoenenlening. "We zijn in ernstige problemen geraakt", zei Rusland dinsdagmiddag tijdens een persconferentie van de oppositiepartijen.

'Regering maakt knieval voor IMF'De fractieleiders van de NPS, VHP en Abop dinsdag tijdens de persconferentie van de oppositie. Foto: Ivan Cairo

Hij benadrukte dat het IMF zware eisen zal stellen, met als gevolg dat "het arme volk" het gelag zal betalen voor slecht beleid. De politicus wees erop dat de oppositiepartijen in de jaren negentig bewezen hebben om zonder hulp van het IMF succesvol een aanpassingsprogramma te kunnen uitvoeren. Ook nu kunnen ze dat weer, vulde VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan.

Volgens Abop's waarnemend fractieleider Marinus Bee is de regering reeds bezig met de uitvoering van door het IMF ingefluisterde maatregelen, maar ze is bang om het beestje bij de naam te noemen. Hij wees op de "systematische" valutaveilingen die koersen naar een volgens hem door het IMF gewenst wisselkoersenniveau.

Het IMF had een forse en directe devaluatie van de lokale munt voorgesteld, maar de autoriteiten hebben dat geweigerd. Zij doen dat nu geleidelijk aan met de valutaveilingen. Santokhi zegt, dat mocht de huidige regering een akkoord sluiten met het IMF maar haar regeerperiode niet uitzitten, de oppositiepartijen zich zullen houden aan de afspraken met het IMF, indien zij daarna het staatsroer overnemen.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 13-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics