Nickerie.Net, zondag 17 april 2016


Parallelkoers van vrijdag 17 april  rond SRD 7.80

De zwarte marktkoers voor de US-dollar ligt vandaag, vrijdag 15 april, rond SRD7,80. De verwachtingen zijn namelijk dat de wisselkoers van de SRD ten opzichte van de dollar verder zal stijgen. De uitslag van de valutaveiling van afgelopen dinsdag, brengt onze officiŽle wisselkoers thans naar SRD 5,79 voor een US-dollar. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) maakte gisterochtend in een persbericht bekend, dat de valutaveiling van donderdag moest worden afgelast. De CBvS is tot dit besluit gekomen nadat tijdens de veiling zeer geringe belangstelling vanuit de zijde van de banken is gebleken. De geringe belangstelling van de banken heeft vermoedelijk te maken met hoge biedingen van importeurs alsook met de kosten die gemoeid gaan met de voorbereidingen van de participatie aan de veilingen.

Parallelkoers vandaag rond SRD 7.80Dat de banken zich zorgen zouden maken over het koersverloop is te begrijpen. Het blijft de vraag als de economie steeds hoger wordende inschrijvingen van importeurs zou kunnen dragen. De CBvS zou gisteren een bedrag van USD 650.000 aanbieden, waardoor de banken hun cliŽnten zouden adviseren om hoger te bieden dan de huidige veilingkoers van SRD 5,79 om in aanmerking te komen voor vreemde valuta.

Tot nu toe zijn er vijf valutaveilingen gehouden. De waarde van de SRD is enorm verminderd sinds de veilingen welke op 22 maart zijn begonnen. De officiŽle koers is van SRD 4,04 gegaan naar SRD 5,79. De waarde van de Surinaamse munt is met SRD 1,77 verminderd ten opzichte van de US-dollar.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / De West 17-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics