Nickerie.Net, woensdag 20 april 2016


Bouterse arrogantie ten top

Wanneer presidenten aan de macht zijn, denken ze er niet aan om hun mandaat terug te geven, vooral wanneer het land in grote problemen gebracht wordt. De stoel is lekker en wat elke maand op de rekening komt, is om van te genieten. Van de week zei onze president dat mensen of groepen die zich als alternatief presenteren, maar rustig moeten wachten tot 2020.

De president vindt het jammer dat er groeperingen zijn in de gemeenschap die een beeld willen geven dat het aan de regering ligt. Daarom moet de regering omver worden geworpen. Bouterse zei dat deze groeperingen hun best mogen doen en als het volk wil, kunnen zij die stoel in 2020 overnemen. Nu wordt iedereen gevraagd om Suriname samen te redden en te behoeden. “Maar mensen hebben haast. Sommigen presenteren zich nu al als alternatief.” Bouterse zei dat het goed is dat er af en toe grappen worden gemaakt, “want dan kun je je ontspannen, want het is ook bijzonder zwaar voor de president.” Hij vindt het erg dat er acties worden ondernomen, waarbij ook kinderen er de dupe van worden, terwijl het niet nodig is. Zo laconiek en arrogant heeft de man zich doen verstaan met wat neerkomt op: `ik stap nu niet op’. De man heeft geen grip meer op het land, maar vindt dat mensen niet in de rij hoeven te staan om de macht over te nemen. Arrogantie is de basis voor falen en mislukking.

Deze zelfde woorden heeft de president van Brazilië, Dilma Rousseff, enkele weken terug ook gesproken. Ze is niet van plan op te stappen, terwijl miljoenen Brazilianen op straat waren om te demonstreren. Wat gebeurde er daarna. Een congres commissie heeft maandag gestemd voor een afzettingsprocedure van Rousseff. Ook het Braziliaans staatshoofd ziet spoken bij dag, want nu zijn plotseling allerlei complotten tegen haar en nu smijt ze ook met allerlei beschuldigingen. De zaak is voor helemaal niet meer uit te houden. Dat is wat de paarse grappenmakers denken in het land. Zodra het te heet wordt, ziet men scenario’s en heeft men intelligence dat groepen via het buitenland bezig zijn de regering omver te werpen. Het is grappig dat ze dit steeds zeggen wanneer ze geen uitweg hebben.

Velen staan er niet bij stil wat voor ravage dit kabinet aan het aanrichten is. De president mag doodleuk vertellen dat de regering dag en nacht naar oplossing zoekt, maar nergens zien wij of horen wij een plan. Straks is het een jaar dat deze paarse amateurs aan de macht zijn en nog steeds is er geen draaiboek over hoe het beleid uitgevoerd moet worden. Over het aanpassingsprogramma dat uitgevoerd zal worden, men zal zich nu pas terugtrekken om met een werkbaar plan te komen.

Wij zijn erg huiverig dat ons land nu al met miljarden in de schulden zit en er nog eens US$ 900 miljoen paimang erbij komt. Hoe gaat het land dit aflossen. Met de opbrengsten uit Merian en Staatsolie? Hieruit blijkt duidelijk, dat wij te veel leunen op de mijnbouwsector. Het geld waarop wij gaan leunen, wordt niet zonder voorwaarden beschikbaar gesteld. Heeft de regering daarover duidelijkheid gegeven? Niet dus. In grote lijnen wordt gesproken over waar het geld naartoe gaat, maar een duidelijk plan ontbreekt. De grote vraag blijft: `Hoe betalen wij dit terug? Het bedrag is afgerond één miljard en dat is niet niks.

Wij moeten waken voor Griekse toestanden en om dichtbij huis te blijven, Puerto Rico, waar het land volledig vrijwel bankroet is. Het land gaat door een zware tijd en een retraite van twee dagen voor de regering resulteert al in een plan? Wij hebben medelijden met dit volk.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / De West 19-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics