Nickerie.Net, dinsdag 19 april 2016


De ongeėvenaarde hypocrisie van Bouterse en zijn amateuristische team

Als het aan de huidige president van ons land ligt, hoeft er niemand de straat op te gaan. Het heeft geen zin, want al zouden er twee of drie presidenten na hem volgen, Suriname zal het nog steeds moeilijk hebben. Op de persconferentie van deze week zei de president duidelijk dat hij verwacht dat rond eind 2017 de situatie er veel beter zal uitzien. Deze zelfde president heeft toen hij nog gewoon burger van het land was, het volk opgeroepen om op straat te gaan om te protesteren tegen de situatie van toen. Venetiaan moest alle prijsverhogende maatregelen terugdraaien en als dat niet mogelijk was, moest het toenmalige staatshoofd maar naar huis gaan. Olie, brood, onderdelen, alles is duur schreeuwde Bouterse nog tijdens de protestdemonstraties.

HYPOCRIETWanneer burgers nu protesteren, omdat ze geen heil zien in de situatie en politici zich aandienen als alternatief, dan heeft het geen zin en is het een grote grap. Hypocrieter kan het niet met deze politicus die elke keer delen van het volk probeert te pakken. Mensen hebben haast om verandering te zien, omdat het beleid gewoon desastreus is. En men wil geen verandering onder de huidige machthebbers. Wat de president niet snapt is dat er reeds een statement gegeven is. Hij doet er stoer en soms laconiek over, maar wij weten dat hij slapeloze nachten heeft.

Bouterse begrijpt niet dat als zijn beleid goed was, hij het ook zou merken. Nu gaat het bergafwaarts door toedoen van een stelletje amateurs en grappenmakers en de man doet er nu alles aan om zijn imago nog te redden.

O ja, het is de schuld van internationale ontwikkelingen. Dat is nu eenmaal het toverwoord bij dit kabinet. In razendsnel tempo maakt deze regering zich klaar om een aanpassingsprogramma door te voeren. De zaak zit zodanig muurvast dat men geld gaat lenen om leningen af te lossen. Hoe dat te rijmen valt, snappen wij ook niet. Er wordt geen enkele schuld afgelost. Het enige verschil is, dat je bij instantie A geld kan lenen tegen een voordelig pakket waarbij je dan bij instantie B de schuld kan aflossen. Maar de schuld is niet afgelost. En de vraag is dan ook waarvoor het geleende geld gebruikt gaat worden, want een duidelijk plan bestaat er niet. Men gaat nu pas een programma uitwerken, wat op zich ook een grote joke is.

Dit bevestigd hoe amateuristisch dit kabinet het land leidt. De president zei een heleboel toen hij nog gewoon burger was en vond dat als het land niet goed bestuurd werd, de regering moet opstappen. Nu hij zelf aan het roer zit, komt hij met allerlei andere stellingen om het uitzitten van zijn rit te rechtvaardigen. De zaak is, zoals u het zelf kunt zien, zeer beroerd. Verhaaltjes als `licht in de tunnel’ zijn er om u voor de gek te houden. Over welk licht heeft men het, want deze tunnel is lang en donker.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 19-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics