Nickerie.Net, maandag 18 april 2016


Somohardjo overtuigd van vervroegde verkiezingen

18/04/2016

Paul Somohardjo, de voorzitter van Pertjajah Luhur is ervan overtuigd dat in 2017 verkiezingen worden gehouden. “Willen of niet, in 2017 zullen er verkiezingen worden gehouden. Het kan met een paar maanden uitlopen naar begin 2018, maar langer zal deze regering het niet volhouden”. Dit zei Somohardjo zondag tijdens een dankdienst in het partijcentrum in Beekhuizen. Deze conclusie trekt de PL-voorzitter uit de huidige ontwikkelingen in het land. "De straatkoers voor de Amerikaanse dollar is al op 8, alle prijzen schieten de lucht in, en nu al worden uitkeringen zoals AOV heel laat uitbetaald", aldus het bericht.

Paul Somohardjo"Het volk heeft het zwaar. We kunnen niet aan de kantlijn blijven staan," stelde Somohardjo. Hij maakte duidelijk dat het tijd is om ten strijde te trekken tegen de verdere verarming van het volk. Maar er zal niet tegen Bouterse of de NDP worden gevochten, want "NDP klari kaba" motiveerde Somohardjo, omdat de vele beloften die aan het volk zijn gedaan nu niet nagekomen kunnen worden.

Somohardjo hield zijn partijleden voor dat de Pertjajah Luhur stand-by moet zijn om mederegeringsverantwoordelijkheid te dragen, wanneer het huidig kabinet naar huis gestuurd wordt. Hij benadrukte echter dat deze positie niet moet worden verkregen door chantage. "We gaan niet chanteren, we gaan ons recht opeisen," zei Somohardjo.

Belangrijk is evenwel dat partijgenoten een eenheid vormen. Zonder die eenheid zal er volgens de PL-voorzitter geen alternatief zijn. Hiervoor zal er een meet-the-people campagne worden uitgevoerd. De partij zal de komende dagen het veld opgaan om met het volk te praten en de eenheid te verstevigen. Daartoe zal een ieder worden gevraagd een bijdrage te leveren.

"Iedereen is welkom, behalve Sapoen. Die is persona non grata," aldus de PL-voorzitter.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 18-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics