Nickerie.Net, maandag 18 april 2016


VMS houdt spoedvergadering over betaling verzekeraars

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft een spoed algemene ledenvergadering gepland voor dinsdag. De VMS stelt dat de verzekeringsmaatschappijen hun afspraken niet nakomen. Assembleelid tevens arts Dew Sharman zegt aan Starnieuws dat deze kwestie al geruime tijd speelt, maar de artsen kunnen nu niet meer wachten.

Sharman merkt op dat het om betalingsachterstanden gaat. De verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben betalingsachterstand voor wat de poliklinische behandelingen. Daarnaast kunnen de ziekenhuizen de specialisten ook niet uitbetalen voor klinische behandelingen, waardoor de artsen geen kant op kunnen. Verder is het er sprake van ontwaarding van het geld dat zij moesten ontvangen.

De volksvertegenwoordiger merkt op dat er zelfs een verzekeringsmaatschappij is die vanaf november betalingen moet verrichten. “Het Staatsziekenfonds betaalde altijd op tijd, maar nu is het anders. Ook het SZF kan de betalingen niet doen. Artsen kunnen nergens innen en dat maakt de situatie erg moeilijk. Tijdens de spoed ledenvergadering zullen de medici aangeven wat er zal moeten gebeuren”, stelt Sharman.

Een verzekeraar zegt aan Starnieuws dat de overheid een betalingsachterstand van ongeveer zes maanden heeft bij de verzekeringsmaatschappijen. De verzekeringsmaatschappij heeft steeds de betalingen voorgeschoten.

Wanita Ramnath

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 18-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics