Nickerie.Net, vrijdag 22 april 2016


CCTV: ‘Bouterse één van de meer controversiële presidenten in de wereld’

CCTV bouterse meest controversiele presidentDe Chinese nieuwszender CCTV, die over de gehele wereld 1 maal 24 uur Engelstalig nieuws verzorgt, heeft op haar tv-zender een speciale nieuwsreportage gewijd aan de economische crisis in Suriname. In de reportage worden protesterende Surinamers en een zingende president Desi Bouterse in beeld gebracht. Het bijbehorend commentaar luidt dat de protesterende mensen boos zijn vanwege de devaluatie van de lokale munt en de toenemende inflatie en dat hun boosheid zich veelal richt op hun populaire, maar onconventionele president Bouterse, die het prefereert dingen op zijn eigen manier te doen.

http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2016/04/CCTV-bouterse-meest-controversiele-president.jpgDe commentator noemt Bouterse één van de meer controversiële presidenten in de wereld. Verwezen wordt naar de veroordeling van Bouterse in Nederland voor drugssmokkel en het feit dat hij verdachte is in de zaak van de 8 decembermoorden in Suriname. Hier bovenop komt het ‘echte’ probleem, namelijk de economische crisis in het land. De SRD is ten opzichte van de Amerikaanse dollar met 100% in waarde gedaald sinds november 2015, wordt er gesteld. De kritiek naar de president toe vanuit de samenleving ten aanzien van zijn verkwistend beleid kort voor de verkiezingen 2015 en het niet sparen voor moeilijke tijden worden ook genoemd.

De president heeft toegegeven in het verleden gefaald te hebben een sovereign fund op te richten en gaf op een vraag van de CCTV-journalist tijdens een persconferentie aan dat het nu een goede en nieuwe gelegenheid is om dit wel te doen. ‘De president ziet zich nu geplaatst voor de zware taak om het volk ervan te overtuigen dat een lening van het IMF, gepaard gaande met zware bezuinigingsmaatregelen, de oplossing is voor een betere toekomst.’ Terwijl er beelden van protesterende Surinamers verschijnen besluit de journalist zijn reportage met de conclusie dat veel Surinamers het niet eens zijn met de gang naar het IMF.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DSB / CCTV 22-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics