Nickerie.Net, vrijdag 29 april 2016


Radj Ramcharan geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

 

Op dinsdag 27 april is in de stadsschouwburg van gemeente Utrecht drs. Radj Ramcharan onderscheiden tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Deze hoge onderscheiding heeft de heer Ramcharan te danken aan zijn maatschappelijke verdiensten binnen de gemeenschap van provincie Utrecht en zijn inbreng op landelijk niveau binnen diverse maatschappelijke organisaties.

 

Radj Ramcharan is geboren in Corantijnpolder in het rijstdistrict Nickerie (Suriname) en heeft aan de Universiteit van Amsterdam politicologie gestudeerd. Hij heeft eerder als raadslid gediend in gemeente Nieuwegein voor het CDA.

Radj Ramcharan is vanaf 1989 als vrijwilliger betrokken bij Stichting Asha, een organisatie van en voor Hindostaanse Surinamers in Utrecht die (landelijke) activiteiten organiseert met als doel het behoud van de eigen cultuur en identiteit en het volledig integreren en participeren in de samenleving. Daarnaast is hij voorzitter van de stichting Vrienden van Nickerie (ontwikkelingsprojecten in Suriname), secretaris bij de stichting Federatie Shri Sanatan Dharm Nederland (vertegenwoordigt de doelgroep richting het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en bestuurslid van het Netwerk Oudere Migranten Utrecht (NOMU) bij de COSBO Utrecht. Tevens was de heer Ramcharan medeoprichter van de Hindoeraad Nederland en Omroep Hindoe Media.

 

Als persoon kenmerkt de heer Ramcharan zich door zijn toegankelijkheid en optimisme, dat zicht vertaalt in het vinden van oplossingen voor complexe maatschappelijk vraagstukken middels dialoog tussen betrokken partijen.

 

Drs. Radj Ramcharan, Ridder in Orde van Oranje Nassau

Fotografie: Akhiel Mahabier / Nickerie.Net

 

groepsfoto lintjesregen 2016

De heer R. Ramcharan (54 jaar) - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 

CDA Utrecht

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net 26-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics