Nickerie.Net, vrijdag 29 april 2016


Kortgedingrechter: Sapoen en Chitan geen DNA-lid meer

29/04/2016  - Ivan Cairo

PARAMARIBO - De kortgedingrechter heeft vrijdag beslist dat de Pertjajah Luhur-dissidenten Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen geen volksvertegenwoordiger meer zijn. Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) wordt gesommeerd uiterlijk 7 dagen na betekening van het vonnis de opvolgers van Sapoen en Chitan aan te wijzen.

PL-verraders Sapoen en Chitan geen DNA-lid meer PL-verraders Sapoen en Chitan geen DNA-lid meer

De kandidaten Barkat Mohabali (VHP) en Prem Sardjoe (NPS), Pertjajah Luhur, VHP en NPS hadden een rechtszaak aangespannen tegen het CHS en de Staat Suriname nadat Pertjajah Luhur de twee dissidente leden had terug geroepen.

Bij het vonnis stelde de kortgedingrechter een dwangsom van SRD 150.000 voor elke dag dat het CHS nalaat het vonnis uit te voeren. Vooralsnog is onduidelijk of de gedaagden in hoger beroep gaan tegen het vonnis.

Eerder deze week had Pertjajah Luhur een rappelschrijven naar de rechter gestuurd omdat het vonnis volgens de partij te lang op zich liet wachten. De zaak was al op 15 maart uitgeprocedeerd en de rechter had beloofd binnen een week vonnis te wijzen. Langer dan een maand later was dat echter nog niet gebeurd.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 29-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics