Nickerie.Net, zaterdag 30 april 2016


Chandrikapersad Santokhi: “President, leg het volk uit pe a moni de”

“De financiële situatie in het land wordt nijpender en ondraagelijker. Er is geen zicht hoe en wat er gaat gebeuren om het land te redden. Het is erg jammer. Wij voeren geen politiek, omdat we politiek willen spelen, maar het schip is aan het zinken en de president en zijn crew doen alsof er niets aan de hand is. President, kom het volk uitleggen wat u gaat doen en waar het geld naar toe is gegaan,” aldus Chandrikapersad Santokhi.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Foto: Suriname HeraldHij zegt dat de regering nu doet alsof haar neus bloedt. “Bouterse en zijn regering moeten weten dat Suriname het nu moeilijk heeft. Gaan bedelen bij het Internationaal Monetair Fonds was niet nodig als de regering een goed beleid had gevoerd. Er is slordig omgegaan met de middelen van dit volk en de president moet mansgenoeg zijn om te zeggen dat er gesjoemeld is met staatsmiddelen. Deze regering heeft meer ontvangen dan de regering Venetiaan-Sardjoe. Tot op dit moment is er nooit een duidelijk verslag gepresenteerd hoe de regering het geld van dit volk heeft gebruikt. Het is triest wat er op dit moment gaande is. De stap naar het IMF voor financiële steun was niet nodig, indien de regering de reserves niet had verspild. Tot op dit moment is het niet duidelijk wat er is gedaan en in welke sectoren de middelen zijn gestopt,” aldus de VHP-leider.

Volgens Santokhi moet het volk nu eronder lijden. Hij merkte verder op dat de president precies weet wat er is gebeurd en waar het aan heeft gelegen dat we in zo een positie zijn beland. Hij blijft erbij dat deze economische crisis niet alleen aan de dalende prijzen van de grondstoffen in de wereld heeft gelegen, maar dat er andere oorzaken zijn geweest. Er is volgens de politieke leider geen transparantie geweest in het financiële en monetaire beleid de afgelopen jaren. Deskundigen hadden het zien aankomen en de regering had ze uitgemaakt voor staatsvijanden en leugenaars. Santokhi zei tot slot dat het nu tijd is, dat de regering openheid van zaken geeft en het volk inderdaad uitlegt “pe a moni de”.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Suriname Herald 30-04-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics