Nickerie.Net, zondag 22 mei 2016


Santokhi: “Populistische maatregelen om het volk zoet te houden met staaltje bedrog”

“Het ad hocbeleid van regering Bouterse heeft ervoor gezorgd dat het volk in deze malaise zit. Indien dit niet verandert, zal de situatie in het land erger worden,” aldus VHP-fractileider Chandrikapersad Santokhi in gesprek met Suriname Herald. De politicus is van mening dat de regering nog steeds niet open en eerlijk is tegen het volk en dat er besluiten binnenskamers worden genomen zonder rekening te houden met de positie van de gemeenschap. Het volk wordt de waarheid ontnomen en afgeserveerd met een staaltje bedrog. Volgens Santokhi wordt er ook niet geluisterd naar de stem van het volk. Een van de actuele zaken is de aangekondigde verhoging op elektriciteit. Santokhi benadrukte dat het volk weer het gelag zal moeten betalen, omdat de bedrijven de extra kosten zullen doorberekenen op de verkoopprijzen.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Foto: Ranjiv SunderpersadlallVerder zal de koopkracht flink dalen en het ergste wat ook te verwachten is, is dat veel ondernemers failliet zullen gaan. De VHP’er zegt dat de regering een beleid voert dat niet aangenaam is voor de ondernemers. Er wordt niet geluisterd naar de noodkreet en dit is niet goed voor de ontwikkeling van het land. Op dit moment is er volgens Santokhi niet duidelijk hoe die leningen terugbetaald zullen worden, maar de regering blijft beloven. “De regering moet geen gouden berg beloven, omdat dit een bekend verschijnsel is. Populistische maatregelen om het volk zoet te houden voor een tijdje hebben gemaakt dat we nu in een dal zitten.”

Volgens de VHP-voorzitter hoefde het land niet in deze positie te verkeren. De regering moet kunnen aangeven wat mis is gegaan. Ook met de IMF-overeenkomsten en andere leningen probeert de regering het volk weer voor de gek te houden. Santokhi vindt dat het niet goed gaat in het land, maar de regering durft het niet kenbaar te maken. “Het volk heeft geen geloof meer in de beleidsmakers, vanwege het gedrag dat de regering toont. Dit is duidelijk herkenbaar, omdat de president en de ministers tegenstrijdig spreken. Er is geen transparantie en niemand staat op één lijn. Iedereen doet maar wat hij wil,” aldus Santokhi.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Suriname Herald / FOS 04-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics