Nickerie.Net, vrijdag 13 mei 2016


Falende economie en crimineel beleid leidt tot dure stroom en bedorven melk in de supermarkt

Het kwam altijd wel voor dat één uit de zoveel pakken melk bedorven was. Misschien drie of vier keer per jaar merkten we op dat melk bedierf voor de vervaldatum. Of een dag of twee na het openen van het pak. Niks om over te klagen, melk bederft namelijk graag. De laatste week is het wel anders.

Nadat mijn vrouw mij voor de derde keer in drie dagen vroeg om twee pakken melk te kopen, moet er wel iets heel serieus fout zijn. Van de zes pakken melk waren er vier bedorven bij het openen van het pak, nog dagen voor de vervaldatum. In de eerste instantie vervloek je de producent/het merk. Maar er is veel meer aan de hand. We hebben enkele leden gevraagd om melk te kopen uit hun wijken en deze langs te brengen. Van de vier pakken die we zondag kregen, waren twee weer bedorven voor de vervaldatum. De lage kansen op een goed pak melk, maakt elke supermarkt een casino. Om zeker te weten waaraan dit lag, ben ik woensdagochtend vroeg bij drie supermarkten langs gelopen aan de Zwartenhovenbrugstraat, Gemenelandsweg en de Waaldijkstraat. De vriezers waren koud en de ijskasten waren lauw. Geen ijs te vinden. De ijskasten en vriezers waren nog geen kwartier aan. Om stroom te besparen, hebben vele supermarkten als beleid genomen om hun koelapparaten uit te doen bij sluiting en weer aan te doen bij opening. Bij een supermarkt was de vriezer al uit om 20:00 uur, 2 volle uren voor sluiting.

De verschillende gevolgen van onze falende economie en ronduit het crimineel beleid, zijn overal te vinden en veelal een jaar geleden voorspeld. Voedselzekerheid en voedselveiligheid zijn nu al gedegradeerd tot een kansspel. De “voedselschuur” van het Caribisch Gebied kan haar eigen melk nauwelijks produceren en nu kunnen we het niet eens bewaren.

In sommige gevallen is het erger dan alleen maar de koelkasten uitschakelen. Bij sommige supermarkten wordt het melk in dozen of zakken gedaan bij het bevroren vlees of de vis. Volgens een supermarkt helper is dit geen probleem, want het bevroren vlees houdt de melk koel. Het op de bodem verzamelde (soms vloeibare) bloed zegt mij eerder dat zowel het vlees als de melk ver boven het nulpunt komen te zitten voor de ochtendopening. Ik kon bij elke supermarkt weer een nieuw pak melk krijgen. Ze kijken er zelf niet eens van op. Het oude pak melk verdwijnt naar achteren en ik loop weg met een nieuwe. Er is meerdere malen gebeld naar het B.O.G. De lijn was vaak bezet, misschien door al die klachten over bedorven melk?

Anwar Alibux

Chemisch Technoloog

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS / FGos Network 08-08-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics