Nickerie.Net, maandag 09 mei 2016


Rechtszaak tegen monetaire autoriteiten

07/05/2016 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Er komt een rechtszaak tegen de monetaire autoriteiten, omdat ze zouden hebben meegewerkt aan monetaire financiering van de regering en mogelijk de Bankwet hebben overtreden. De rechtszaak wordt aangespannen door de politicus John van Coblijn. Mogelijk worden al de komende week de stukken bij de justitiŽle autoriteiten gedeponeerd.

De rechtszaak wordt aangespannen tegen de ex-governor van de Centrale Bank, Gillmore Hoefdraad en ťťn of meerdere ministers van FinanciŽn in het kabinet-Bouterse/Ameerali. Er zijn er drie geweest, namelijk Wonnie Boedhoe, Adelien Wijnerman en Andy Rusland.

In de afgelopen decennia heeft de bevolking veel materiŽle en immateriŽle schade geleden. Zo zijn door inflatie spaargelden weggesmolten, lonen achtergebleven op de talrijke prijsverhogingen ensociale uitkeringen uitgehold door inflatie. Verzekeringen van diverse personen en bedrijven, en pensioenen in Surinaamse dollars hebben ook zwaar onder de inflatie geleden, stelt Van Coblijn. Ook talrijke bonafide bedrijven hebben volgens hem ernstige last gehad van de inflatie en sommige bedrijven zijn daardoor over de kop gegaan.

In 2002 heeft De Nationale Assemblee de Bankwet gewijzigd en daarin zijn er strafmaatregelen opgenomen tegen monetaire autoriteiten die deze wet hebben overtreden. Ministers van FinanciŽn en governors van de Centrale Bank kunnen de gevangenis in of een enorm hoge boete krijgen.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 09-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics