Nickerie.Net, zondag 22 mei 2016


Berenstein: Successen geboekt in de strijd

13 May 2016

In de strijd voor het terugdraaien van de stroomtarieven zijn er volgens C-47 voorzitter Robby Berenstein nu reeds duidelijke successen zijn geboekt. Het feit dat president Desire Bouterse zelf heeft gemeend de bekendmaking te doen dat de verhoging die op 1 mei is aangekondigd, wordt aangehouden, is daar een bewijs van.

Berenstein meent dat vanwege druk die is uitgeoefend de regering dit standpunt heeft genomen. “Maar het is nog niet alles”, zegt Berenstein, “ Het gaat om het permanent terug draaien van de tarieven en de kwestie rond de IMF-leningen.

Die verwerpen wij en daar moeten wij nog een duidelijk antwoord op krijgen.” Er zal derhalve dialoog moeten plaatsvinden en waarover er gesproken moet worden, zal door de vakbeweging duidelijk voor de regering op papier gezet worden.

protestmanifestatie 2

Van belang is dat de EBS-problematiek niet als een eiland benaderd moet worden. De vakbeweging heeft gesprekken gevoerd met maatschappelijke groeperingen . Daarbij is duidelijk geworden wat de effecten zijn van een verhoging.

“Dus we kunnen niet praten over verhogingen met het risico dat sectoren waaronder die van de pluimvee en landbouw achteruit gaan. Bedrijven sluiten en dan praat men niet over hoe dat gaat worden opgevangen”, legt Berenstein uit.

Waar het er volgens hem op neerkomt is dat er een integraal plan gepresenteerd moet worden waarbij door de regering onder andere compenserende – en werkgelegenheidsmaatregelen in kaart moeten worden gebracht.

Daarbij is de verhoging van stroomtarieven niet aan de orde, omdat mensen pinaren als gevolg van deze beslissing. “We zijn niet bezig een show op te voeren, maar voor ons is het puur business.”

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / GFC 13-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics