Nickerie.Net, maandag 16 mei 2016


Opkomst straatprotest duidelijk signaal

PARAMARIBO - Afgezien van kritiek op het ‘werkelijke motief’ achter de protestmanifestatie van vrijdag, zijn coalitieparlementariėrs het er unaniem over eens, dat de massale opkomst een duidelijk signaal is naar de regering: meer dialoog en transparantie. “Het zou getuigen van naļviteit om te denken dat er geen politieke belangen achter het protest staan”, zegt NDP-parlementariėr Roché Hopkinson.

Coalitieparlementariėrs zijn het er unaniem over eens, dat de massale opkomst van vrijdag een duidelijk signaal is naar de regering toe.Coalitieparlementariėrs zijn het er unaniem over eens, dat de massale opkomst van vrijdag een duidelijk signaal is naar de regering toe. Foto: dWT  

Dit haalt hij uit het feit dat ondanks dat een dag vóór de manifestatie de president had gezegd dat de verhoging van de stroomtarieven voorlopig wordt aangehouden en vervolggesprekken heeft aangekondigd, er toch voor is gekozen om de straat op te gaan. Terugdraaien van de tariefsverhoging was primair de aanleiding voor het protest.

Het overtuigend bewijs van "puur politieke motieven" is volgens Hopkinson de aanwezigheid van exponenten van de oppositie bij het protest. Hij noemt VHP-parlementariėr Krishnakoemarie Mathoera en Abop-exponent Edward Belfort. Toch vindt hij dat de regering rekening moet houden met de wensen en grieven van deelnemers aan de manifestatie.

Naomi Samidin, NDP-volksvertegenwoordiger van Saramacca, vindt het belangrijk dat de regering openheid geeft over maatregelen om het land uit de financiėle crisis te halen. Ze vindt het hoogtijd dat de regering het herstelplan bekendmaakt, zodat de samenleving weet waar ze aan toe is. Protesteren, noemt Samidin het "goed recht" van burgers.

Ze meent dat de volksvertegenwoordigers de taak hebben, om de ontevredenheid van burgers nogmaals te vertalen naar de regering die er volgens haar alles aan doet om de samenleving tevreden te stellen. "Misschien moeten we ook daarmee duidelijk naar buiten komen." Parlementariėrs van BEP en DOE waren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 16-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics