Nickerie.Net, maandag 16 mei 2016


Somohardjo verklaart Sapoen politiek dood

PARAMARIBO - Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), is geenszins van plan om in de komende tijd de leiding van de partij over te dragen. In tegendeel maakt hij zich op om zijn partij te leiden in de strijd om de Nationale Democratische Partij (NDP) van de troon te stoten. "Ik ga nergens, omdat het volk wil dat ik aanblijf als leider", zei hij zondag strijdvaardig tijdens het afscheidsfeest voor de scheidende parlementariėrs, tevens partijdissidenten, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Sapoen werd door de PL-leider politiek dood verklaard.

PL-leider Paul Somohardjo heeft Raymond Sapoen zondag politiek dood verklaard.PL-leider Paul Somohardjo heeft Raymond Sapoen zondag politiek dood verklaard. Foto: Jason Leysner

Somohardjo hield het goed opgekomen publiek van ongeveer tweeduizend man te Lelydorp voor, dat Sapoen hebzuchtig is geweest om te bezwijken voor de omkoping van de NDP. "Als hij maar twee jaren geduldig was geweest was deze partij van hem. Hij was de kroonprins, en wij hebben hem zelfs de hoogste eer gegeven, om namens de Pertjajah Luhur presidentskandidaat te zijn tijdens de afgelopen verkiezingen. Maar hij heeft ons verraden en dat doet mij zeer pijn", benadrukte Somohardjo.

De partijleider zegt gewaarschuwd te zijn om Chitan niet op de kandidatenlijst te plaatsen, maar hij heeft die waarschuwing genegeerd. De vrees dat hij, Chitan, mogelijk zou overlopen naar de NDP kwam uiteindelijk uit. De PL-voorzitter zegt desalniettemin dat zijn politieke organisatie standhoudt ondanks het verraad. "Iedereen die zich liet misleiden door Sapoen is welkom om terug te komen. Ik ontvang ze met open armen, omdat wij iedereen nodig hebben om de NDP te verslaan. Alleen Sapoen is niet meer welkom. En hij zal nooit terugkomen in de politiek in het district Wanica. Hier is hij politiek-dood", voorspelt de politicus.

Sapoen en Chitan zijn formeel nog lid van de Pertjajah Luhur. Aan de andere kant zijn beide heren teruggeroepen als lid van het parlement na een reeks van rechtszaken die maanden in beslag hebben genomen. Op hun beurt proberen Sapoen en Chitan hun terugroeping, die door de rechter is beklonken, nietig te verklaren via een rechtszaak.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 16-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics