Nickerie.Net, dinsdag 17 mei 2016


ĎRijst gekookt met zout en waterí

PARAMARIBO - ďEen optie na deze week is de kinderen rijst gekookt met zout en water aan te bieden.Ē Met deze woorden schetst directrice Sonja Mac Donald van Stichting voor het Kind de hachelijke situatie waarin het gesticht voor seksueel misbruikte kinderen terecht is gekomen. Het tehuis heeft nog voor maar ťťn week geld voor voeding en drank.

Volgens directeur Sonja Mac Donald heeft de Stichting voor het Kind het tot nu toe gered met steun van bevriende donateurs, die geld hebben gegeven om de salarissen te betalen.Volgens directeur Sonja Mac Donald heeft de Stichting voor het Kind het tot nu toe gered met steun van bevriende donateurs, die geld hebben gegeven om de salarissen te betalen. Foto: dWT Archief  

Een ander gevolg van de financiŽle situatie is dat de leiding op den duur genoodzaakt zal zijn om deze kinderen, die er door de politie zijn ondergebracht, over te dragen aan Sociale Zaken. De kinderen van zeven tot zeventien jaar zijn een verantwoordelijkheid van het ministerie, stelt bondsvoorzitter Robby Naarendorp.

Er dreigt een achterstand in betaling van salarissen en achterstallig onderhoud aan het gebouw wordt alsmaar groter. Stichting voor het Kind is in zwaar weer beland, nadat ze vorig jaar slechts 40 procent van de subsidie van de overheid ontving en voor dit jaar nog niets heeft ontvangen.

De directrice zegt dat het ministerie van Sociale Zaken kennelijk niets voor de stichting kan betekenen. "Ze hebben ons meegedeeld dat de stukken op het ministerie van FinanciŽn liggen. Het kost ons zeer veel moeite om in contact te komen met dat ministerie."

Naarendorp noemt de situatie onhoudbaar. "Men moet ons geen zoetsappige verhalen komen vertellen. We worden veel te lang aan het lijntje gehouden. Ervaren en gedreven personeel dreigt te vertrekken, niet om het beleid van de stichting, maar om dat van Sociale Zaken. Hoe moet de stichting de middelen ophoesten? De kinderen worden daar afgezet en de overheid bekommert zich niet om hun lot." Het bevreemdt Naarendorp dat de overheid verzuimt haar plicht na te komen.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 17-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics