Nickerie.Net, woensdag 18 mei 2016


Oppositie Suriname attendeerd bestuursraadleden van IMF over misstanden huidige regering

PARAMARIBO, 18 mei – De oppositie schakelt in een hogere versnelling in de strijd tegen de komst van het IMF. Volgens VHP-leider Chandrikapersad Santokhi zijn de regeringen van Nederland, de VS, Frankrijk en Brazilië aangeschreven.

De keus voor deze vier landen is een bewuste. Alle vier zitten in de bestuursraad van het IMF. “In de brief is vermeld over de transparantie die we nodig hebben, de zorgpunten van verarming van de Surinaamse samenleving, slecht bestuur van de regering, een slecht uitgavenbeleid en corruptie. We komen op voor het volk”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Deze zorgpunten zijn ook kenbaar gemaakt aan het IMF.

De grootste zorg van de oppositie is dat de samenleving zwaar zal verarmen. De lening van bijna een half miljard dollar komt immers met voorwaarden. “We hebben de landen geďnformeerd die in de bestuursraad zitten om een beslissing te nemen. We willen dat men ervan op de hoogte is dat er een zwaarwichtig IMF-programma uitgevoerd zal worden, zonder betrokkenheid van grote delen van de samenleving.”

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Waterkant 18-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics