Nickerie.Net, zondag 22 mei 2016


Ruzie binnen Surinaamse coalitiepartij DOE om eigen geloofwaardigheid

PARAMARIBO, 19 mei – Er wordt flink geruzied en gemord binnen coalitiepartij DOE. De partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid ligt met zichzelf overhoop. Er is onbegrip over standpunten en manoeuvres. En het democratisch gehalte van besluiten. De geloofwaardigheid van deze ooit 'schone'partij staat op het spel vanwege collaboratie met een regering tot aan de president met een hoog crimineel gehalte.

Veelal komt een besluit of standpunt tot stand zonder het raadplegen van de structuren binnen de partij. Mensen worden in hoge bestuursfuncties aangesteld zonder inbreng van de rest. “De aanstellingen worden je meegedeeld, terwijl personen officieel moeten worden voorgedragen”, zegt bestuurslid Ricky Stutgard tegenover de Ware Tijd. Het wordt allemaal des te ernstiger opgevat, vanwege het politieke karakter van DOE.

De partij moest ‘anders’ zijn dan de traditionele politieke partij in Suriname. Die worden onder meer ondemocratisch handelen verweten. Maar ook het gemak waarmee de dominantie van Desi Bouterse’s NDP wordt geslikt, stuit tegen de borst. Het meegaan met de verhoging van energietarieven lijkt de druppel die de emmer doet overlopen. “Ik ben niet in de partij gestapt om de bevolking terug te brengen naar de prehistorie”, aldus Stutgard.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Waterkant 20-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics