Nickerie.Net, zaterdag 21 mei 2016


Oppositie neemt verdere stappen tegen CHS

PARAMARIBO - De oppositiepartijen zijn niet van plan zich neer te leggen bij het standpunt van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Volgens VHP-topper Radjkoemar Randjietsing worden er stappen voorbereid om gedaan te krijgen dat de parlementariėrs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit De Nationale Assemblee worden gezet.

"Wij vergaderen morgenmiddag met de advocaat over de verder te ondernemen stappen", zei Randjietsing vrijdag tegen de Ware Tijd. Het CHS is namelijk van mening dat er geen vacatures zijn, waardoor het die niet kan invullen. Ondanks de rechterlijke veroordeling om dit wel te doen, heeft het in plaats daarvan het proces-verbaal met zijn standpunt aan het ministerie van Binnenlandse Zaken betekend.

Randjietsing zegt dat de opdracht voor het betalen van de dwangsom van de eerste drie dagen al is gegeven aan de advocaat. De rechter heeft namelijk een dwangsom van SRD 10.000 vastgesteld voor elke dag dat het CHS tegen het vonnis handelt. "Het gaat ons niet om het geld. Het gaat om rechtszekerheid brengen in de samenleving", onderstreept de VHP-topper.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 21-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics