Nickerie.Net, maandag 30 mei 2016


VHP: samenleving kinderachtig bedrogen met basiszorgverzekering

25/05/2016  - Ivan Cairo

PARAMARIBO - Het is voor de VHP “nu overduidelijk” dat de Basiszorgverzekering als politiek-instrument is gebruikt door de NDP om de verkiezingen van 25 mei 2015 te winnen. Met de Basiszorgverzekering heeft de vorige regering het stemgedrag van de kiezers in 2015 beďnvloed. "Bouterse heeft de samenleving gepakt met de basiszorgverzekering en andere valse beloftes, die hij tot nu toe niet heeft kunnen inlossen", zegt de VHP naar aanleiding van de stopzetting van het Basiszorgverzekeringscontract bij Self Reliance. De verzekering voor kinderen tot en met 16 jaar en zestigplussers die door de Staat wordt betaald is nu overgeheveld naar het Staatsziekenfonds.

De VHP zegt de samenleving te hebben gewaarschuwd. De wet is door de keel van de samenleving geduwd. Als de partij aan de macht komt zal zij de basiszorgverzekering aanpassen zodat medische zorg gegarandeerd is voor de samenleving. Het zal de samenleving nu duidelijk zijn geworden, zegt de VHP waarom zij niet heeft meegewerkt aan de wet Basiszorgverzekering. De partij was niet tegen de basiszorgverzekering maar tegen de manier waarop de desbetreffende wet in elkaar was gezet.

Er was geen zekerheid ingebouwd dat de basiszorg voor langere tijd uitvoerbaar zou zijn. "Met de basiszorgverzekering was er geen garantie voor het welzijn van het volk". De VHP vraagt zich af hoe de regering het zal klaarspelen om de verzekerden medische zorg aan te bieden, terwijl het voortbestaan van het SZF in gevaar is. Ook vraagt zij zich af of het SZF in staat is de ongeveer 150.000 verzekerden voor 1 juni op te nemen in haar bestand. Gevreesd wordt dat de regering haar betalingsverplichting jegens het SFZ niet zal kunnen nakomen.

Met de plaatsing van de groep basiszorgverzekerden bij het SZF wordt de betalingspositie van het SZF richting ziekenhuizen, specialisten en andere dienstverleners verder verslechterd, meent de partij. De betalingsachterstanden zullen nog groter worden. De opzegging van het contract met Self Reliance geeft, aldus de VHP, "weer eens blijk van opportunistisch en onbehoorlijk bestuur en het willen winnen van stemmen". Er wordt een loopje genomen met het gezond verstand van de samenleving.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net /dWT 25-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics