Nickerie.Net, zondag 29 mei 2016


VHP-toppers vegen vloer aan met regering Bouterse

Leugens en bedrog, gezondheidszorg van de wal in de sloot, toegenomen criminaliteit, witwaspraktijken en corruptie, rijstboeren zijn aan hun lot overgelaten, toename van werkloosheid, verslaafden en prostitutie. Zo evalueert VHP-parlementariër Djoties Jaggernath 1 jaar Bouterse II-regering. Dit zei hij zaterdagavond tijdens de informatievergadering van de VHP in Nickerie.

fotoDjoties Jaggernath

Hij zegt dat president Desi Bouterse de hele situatie in het land toeschrijft aan een wereldcrisis. De crisis slaat andere landen waaronder Frans-Guyana en Brazilië over en kiest Suriname als pechvogel, omschrijft hij. “Maar in andere landen is de koers niet omhoog gegaan.”

Oud-parlementariër Harriet Ramdien stelt daarop dat andere landen geen Bouterse hebben. “Wij hebben Bouterse en daarom hebben we een crisis.” Ze voorspelt dat de armoede zal toenemen. “We pina, maar wij kunnen het nog een beetje redden omdat we hebben leren sparen. Maar NDP e pina moro lek’ unu. NDP kent geen sparen, alleen maar uitgeven, uitgeven en uitgeven.” Heel hard heeft ze gesteld dat deze regering naar huis moet. “Regering pe a moni de.”

Jaggernath zegt dat de president een sociaal contract heeft gesloten met de samenleving. Er is een wet pensioenpremie. Maar tegen de tijd dat je gepensioneerd ben en gaat innen, is het geld niets meer waard. Het minimumloon is tot hongerloon verworden. De volksvertegenwoordiger zegt geen bewoordingen te hebben voor wat er nog later van het minimumloon zal gebeuren. De wet basiszorgverzekering heeft volgens hem ervoor gezorgd dat verzekeringsmaatschappijen grof geld konden maken. Hij voorspelt dat met het overhevelen van de 150.000 verzekerden van de basiszorgverzekering naar het Staatsziekenfonds, dit fonds kapot wordt gemaakt.

Ook volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe vindt dat het bar slecht gaat in Suriname en dat “deze regering u arm en armer heeft gemaakt.” Hij voegt eraan toe “u weet niet wat u moet doen, u bent misleid en voor de gek gehouden. U wil gaan voor betrouwbaarheid en zekerheid.” Kalloe wijst erop dat de regering zoveel had beloofd waaronder zoveel exportmarkten, een goede prijs binnen de PetroCaribe-deal. Er was beloofd de rentes op schulden kwijt te schelden, boeren zouden subsidie en kunstmest krijgen. “Niets van dat alles is bewerkstelligd, integendeel de landbouwers zijn kapot gemaakt.” Maar geloof in een betere toekomst, heeft Kalloe wel. “Er is hoop. Door onderlinge samenwerking en eenheid zal het lukken.”

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 29-05-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics