Nickerie.Net, woensdag 08 juni 2016


Hoefdraad: ‘Nergens vastgelegd dat IMF-deal door DNA moet worden goedgekeurd’

Vanuit de gemeenschap hebben velen zich afgevraagd waarom de IMF-deal gesloten is zonder dat de te sluiten overeenkomst eerst door De Nationale Assemblee (DNA) is gegaan. Volgens Financienminister Gillmore Hoefdraad is het nergens vastgelegd dat een deal met het IMF eerst door DNA moet worden goedgekeurd. “Er is wel altijd consultatie met DNA geweest en de precaire situatie is binnen DNA behandeld”, stelt de minister. Het is ook aangegeven toen de discussie met het IMF werd begonnen, dus dit was volgens hem daarom ook geen geheim. De intenties waren volgens Hoefdraad heel duidelijk.

Ten aanzien van de afgelopen protestdemonstraties waarbij grote delen van de gemeenschap hebben aangegeven tegen het IMF te zijn, zegt Hoefdraad dat ‘niemand gelukkig is met aanpassingsmaatregelen, maar dat twee demonstraties nog niet betekenen dat het gehele volk tegenover de regering staat’. “Er zijn ook rally’s ten faveure van de president geweest.”

Over de lening van de Islamic Development Bank (IsDB) en de redenering dat deze een lening bij het IMF onnodig maakt legt Hoefdraad uit dat het grote verschil met de leningen is dat de IsDB-lening bestaat uit projectgebonden gelden, die voor projecten in de komende vijf tot tien jaar gebruikt zullen worden. “Wat wij nodig hadden is die ademruimte om deze moeilijke periode te overbruggen.” Daarom is de regering volgens Hoefdraad met het IMF in zee gegaan. Het is juist de steun van het IMF, en ook van de Wereldbank en de Caribbean Development Bank, dat volgens hem ertoe geleid zou hebben dat de lening van de IsDB in deze vorm is aangeboden.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 08-06-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics