Nickerie.Net, woensdag 15 juni 2016


Column: Vrouwe Justitia

13/06/2016 - Von Zeggen

Bruut verkracht, werd Vrouwe Justitia. Zes mannen gijzelden haar in 2012 in haar eigen huis. Ze rukten de kleren van haar lijf en drongen binnen met hun onedele delen. Justitia huilde, schreeuwde en smeekte de zes om genade. Maar ze waren genadeloos! De mannen deden zelfs haar blinddoek af. Ze wilden Justitia in de ogen kijken; haar angst inboezemen en elk stukje eigenwaarde ontnemen.

Het groepje verkrachtte Justitia bij toerbeurt en kreeg later gezelschap van 22 anderen; mannen en vrouwen. De mannen deden mee aan de groepsverkrachting. De vrouwen stonden erbij en keken er goedkeurend naar.

Na een dagenlange marteling lieten ze Justitia voor dood achter en gingen een feestje vieren op het Onafhankelijkheidsplein, besmeurd met haar bloed en tranen. Ze hadden zich echter vergist. Hun slachtoffer was dan wel ernstig toegetakeld, maar ademde nog. Kermend van de pijn en huilend vanwege de vernedering, sleepte ze zich naar de badkamer. Jarenlang stond ze onder de douche en liet het water over haar naakte lichaam stromen. Met een harde borstel schrobde ze over haar armen, borsten, benen en in haar boezem. Tot bloedens toe. Om het zweet en de lichaamssappen van haar belagers voorgoed te laten verdwijnen.

De verkrachters en hun medestanders pakten ondertussen hun normale leven weer op. Alsof ze nooit hun lusten als beesten hadden botgevierd op Justitia. Af en toe ontwaakten ze badend in het zweet, na een boze droom. Een droom waarin ze door de politie waren aangehouden en terecht moesten staan voor hun wandaad. Als hun partner dan vroeg waarover ze hadden gedroomd, hulden ze zich in stilzwijgen. Uit gęne. Wat er die dag was gebeurd, wilden ze het liefst vergeten. Heel ver wegstoppen. Wissen uit hun herinneringen, als dat mogelijk was. Maar de verkrachting van Justitia was als een gang naar het toilet, waarbij na het doorspoelen van de boodschap een remspoor achterblijft als herinnering.

Justitia dook onder bij haar hartsvriendinnen Themis en Karma alias de 'Bitch'. Eerstgenoemde beloofde haar gerechtigheid. De 'Bitch' wilde met gelijke munt terugbetalen. Ze geestelijk kapotmaken. Laten lijden, zoals Justitia had geleden. Het kostte Themis en Justitia moeite haar tegen te houden. Maar ze wilden zich niet begeven op het niveau van de 28. Ze zouden dit op de enige juiste manier aanpakken; zoals het mensen met waarden en normen betaamt. Karma bond in. Maar Karma zou Karma niet zijn, als ze de belagers niet keer op keer badend in hun zweet wakker liet worden. Om te voorkomen dat ze ooit zouden vergeten wat ze Justitia hadden aangedaan.

Vier jaren gingen voorbij. Langzaam maar zeker lukte het Themis en Karma om Justitia over haar trauma heen te helpen. Bij elke stap in de goede richting vierden ze een feestje. 10 juni moest de dag worden waarop de drie hun gram zouden halen. Waarop ze zouden afrekenen met de verschrikkelijke gebeurtenissen van 04 april 2012. 10 juni, de dag waarop ze de 28 zouden laten weten dat Justitia springlevend was en hun exercitie was mislukt. Ze zou haar huis, dat intussen door de belagers en hun aanhangers bezet werd gehouden, terugnemen. Op 09 juni zochten ze al vroeg in de avond hun bed op. Klaar om de volgende dag af te rekenen met de verkrachters en hun aanhang.

De volgende ochtend stonden ze in alle vroegte op. Gehuld in hun zwarte jurken met witte accenten, gingen ze op pad. Voor de woning stopte Karma de auto. Themis hielp Justitia haar blinddoek omdoen. Ze hielden elkaars handen vast. De belagers waren nietsvermoedend op het erf aan het chillen. Justitia opende het portier en liep richting de poort. De 28 keken verschrikt op. De leider van de groep stamelde: "Wie ben…wie ben…jij? Justitia? Jij bent toch dood?" Themis en Karma waren inmiddels ook uitgestapt en stonden links en rechts van haar. "Nee! Ik ben niet dood. Ik ben springlevend en sterker dan ooit. Ik ben een vrouw. En mijn naam is Justitia!"

giwani@hotmail.com

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 14-06-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics