Nickerie.Net, maandag 20 juni 2016


NPS'er Murwin Leeflang stapt over naar VHP

20/06/2016  - Milton Hubard

PARAMARIBO - De overstap van NPS’er Murwin Leeflang naar de VHP is een feit. Hij wordt zelfs hoofdbestuurslid. Zijn naam prijkt op de lijst die zaterdag door Chandrikapersad Santokhi is ingediend voor de bestuursverkiezing op 3 juli. Er deden al geruime tijd geruchten de ronde van de overstap van Leeflang naar de VHP, maar die zijn nooit bevestigd. Zelf wil hij tegenover de Ware Tijd voorlopig nog niets zeggen over zijn besluit.

NPS-voorzitter Gregory Rusland wil niet te veel woorden aan de overstap van Leeflang wijden. "Binnen de partij hebben wij het mogelijke vertrek van meneer Leeflang allang zien aankomen." De voorzitter verwijst naar betrokkene voor een reactie, omdat de NPS geen tijd hieraan wil verspillen. Rusland benadrukt weliswaar dat "wanneer je iemand niet langer kan geven wat de persoon verlangt, dan kan hij zijn krachten desondanks blijven geven of zeggen dat hij zijn geluk elders gaat zoeken. Maar je kan niet iedereen altijd 100 procent geven wat hij wil."

Op de vraag of het vertrek van Leeflang een verlies is voor de partij, antwoordt de partijvoorzitter dat het vertrek van elk lid een aderlating is, "want wij waarderen elk lid". VHP-ondervoorzitter Mahinder Rathipal bevestigt dat Leeflang het lidmaatschap bij de partij heeft aangevraagd en vervolgens ook het verzoek heeft gedaan hoofdbestuurslid te worden. "De partijleiding heeft dat goed bevonden, wetende dat hij uit de NPS komt en daar niet meer is gekozen als hoofdbestuurslid."

In een verklaring van de VHP schrijft de partij nog drie andere 'niet-Hindostanen' te zullen opnemen in het komende bestuur. Rathipal verduidelijkt dat de partij altijd al heeft opengestaan voor iedereen die zich zou willen aansluiten. Bij de overname door de huidige voorzitter zijn de inspanningen om ook 'niet-traditionele VHP'ers' toe te laten tot het hoofdbestuur, geïntensiveerd.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 20-06-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics