Nickerie.Net, maandag 20 juni 2016


'We gaan door zo lang het nodig is'

20/06/2016  - Milton Hubard

De actiegroep ‘We Zijn Moe’ gaat door met protesteren zolang de groep het nog aankan en het nodig vindt. Foto: dWT Archief

PARAMARIBO - Hoelang de actiegroep ‘We Zijn Moe’ nog protestacties zal voeren, weet Curtis Hofwijks niet. “Wij gaan door zolang wij kunnen en zolang het nodig is”, reageert hij op een vraag van de redactie. De demonstranten waren zaterdagochtend wederom bij Spanhoek om kenbaar te maken dat zij deze regering en vooral president Bouterse totaal niet meer lusten. Hoewel de groep aanzienlijk afgeslankt leek, is Hofwijks niet minder overtuigd van zijn standpunt.

De actiegroep ‘We Zijn Moe’ gaat door met protesteren zolang de groep het nog aankan en het nodig vindt."Wij zijn van mening dat de president moet opstappen. Het is geen kwestie van willen of niet. Het is al genoegzaam gebleken dat zij het niet aankunnen", zegt Hofwijks doelend op het staatshoofd en zijn regeerteam. Hofwijks wijst erop dat de regeringsleider in de periode toen er voldoende inkomsten waren niet voor ontwikkeling heeft kunnen zorgen en vreest dat de bewindslieden met een 'lege kas' nog minder in staat zullen zijn om vooruitgang te boeken. Hij staat er wel bij stil dat zijn groep niet groot genoeg is om de nodige druk uit te oefenen op de regering, maar laat het aan het volk over hoe lang het Bouterse de gelegenheid geeft.

Dat de vakbeweging nog steeds geen antwoord heeft gehad op de petities, die in de afgelopen tijd zijn overhandigd aan een vertegenwoordiger van het Kabinet van de President en aan de voorzitter van het parlement, was voor Hofwijks verwachtbaar. Hij zegt dat zijn groep daarom sinds het begin niet ervoor heeft gekozen om de weg van gesprekken en petities te kiezen. "Ik had allang gezegd dat petities indienen geen zin heeft. Hoe lang praten wij al in dit land; petitie na petitie, maar er gebeurt niets. De tijd van praten en petities is voorbij."

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 20-06-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics