Nickerie.Net, zaterdag 02 juli 2016


Oemrawsingh: “Bouterse reeds historisch veroordeeld”

“De hoofdverdachte in het 8 Decemberstrafproces 1982 is reeds historisch veroordeeld”, zegt Sunil Oemrawsingh, voorzitter van Stichting 8 december 1982. Volgens Oemrawsingh gaat president Bouterse de geschiedenis als de hoofdverdachte van de moord op 15 onschuldige mensen op 8 december 1982 en dat is al een veroordeling.

Oemrawsingh in gesprek met de jurist Geatano Best. Foto: Suriname Herald“Wat in de rechtszaal gebeurt, zijn de juridische spitsvondigheden die men aan de dag legt, maar wat wij weten is dat historisch reeds een oordeel is geveld over de heer Bouterse”, zegt Oemrawsingh.

De voorzitter, die ook nabestaande is, kan zich niet voorstellen dat Bouterse het proces nu torpedeert, terwijl hij zelf in de jaren negentig een verzoek heeft gedaan bij de procureur-generaal om een onderzoek te verrichten naar de moorden en schuldigen in de zaak. Volgens Oemrawsingh weet Bouterse dat hij schuldig is en gevonnist zal worden

Geen stopzetting Oemrawsingh ziet het toepassen van artikel 148 van de grondwet door de regering, een poging van president Bouterse om de zaak de grond in te boren. Zelfs geloof hij niet dat de zaak stopgezet zal worden. “Het principe in ons recht is dat als een zaak begonnen is, de zaak ook moet eindigen. Het zij in een vrijspraak of schuld, het zal moeten eindigen”, meent Oemrawsingh.

Hij is na de zitting van 30 juni nog steeds optimistisch en kijkt hoopvol naar de beslissing van de krijgsraad op 5 augustus.

Jerrel Harderwijk

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Waterkant 01-07-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics