Nickerie.Net, donderdag 07 juli 2016


Verklaring van de gezamenlijke oppositie in De Nationale Assemblee naar aanleiding van de Caricomtoespraak van President Bouterse

De gezamenlijke oppositiepartijen in DNA t.w. : VHP, ABOP, PL en NPS hebben met ernstige verbazing kennis genomen van de gruwelijke, onwaarachtige aantijging van president Bouterse aan het adres van voornoemde oppositie, gedaan op de recent gehouden Caricom Staatshoofden bijeenkomst te Georgetown, Guyana.

In een deel van zijn speech beschuldigt President Bouterse de oppositie ervan alles aan te doen Suriname te destabiliseren door misbruik te maken van de verslechterde financieel-economische omstandigheden waar het land momenteel doorheen gaat en justitiёle mechanismen in werking te stellen met het doel onrust te scheppen onder de bevolking, omdat zij de verkiezingen hebben verloren.

De gezamenlijke oppositie vindt het laakbaar dat een President de interne partijpolitieke aangelegenheden van Suriname bespreekt op een internationale staatshoofden vergadering, waardoor internationaal de indruk kan ontstaan dat er geen eenheid is. Notabene zijn deze mededelingen gedaan in Guyana,  waarmee Suriname een grensdispuut heeft. De voormelde beschuldigingen berusten totaal op onwaarheid en de internationale gemeenschap met onjuiste informatie voorzien, is een President onwaardig.

De Surinaamse gemeenschap ervaart dagelijks de effecten van het slecht gevoerd beleid in de afgelopen Regeerperiode, waarop de oppositie ernstige kritiek heeft geleverd. De oppositie zal de samenleving blijven wijzen op het buitengewoon verkwistend beleid van deze en de voorgaande regering en dat zij voorstaander is dat iedereen zich houdt aan wet en recht, zoals het hoort in een democratische rechtsstaat.

De gezamenlijke oppositie spreekt dan ook haar ernstige afkeuring uit voor zulk een a-nationale opstelling van president Bouterse en veroordeelt ten strengste zijn verwerpelijke beschuldigingen aan het adres van de oppositie gedaan op de laatstgehouden Caricom topconferentie.

De oppositiepartijen in DNA

Paramaribo, 7 juli 2016

 

VHP

ABOP

PL

NP

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / VHP 07-07-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics