Nickerie.Net, dinsdag 26 juli 2016


Orange Day Nickerie krijgt ondersteuning ambtenaren

25/07/2016

PARAMARIBO - Ruim zeventig ambtenaren van de ministeries van Regionale Ontwikkeling (RO) en Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (ROGB) in het district Nickerie, hebben zich gecommitteerd aan de He-for-She campagne. Deze campagne is gericht op de uitbanning van huiselijk geweld. Dit schrijft het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag in een persbericht.

De dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken organiseert maandelijks op Orange Day, deze is op elke 25ste van de maand, een activiteit om  het bewustzijn over geweld te verhogen. De dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken organiseert maandelijks op Orange Day, deze is op elke 25ste van de maand, een activiteit om het bewustzijn over geweld te verhogen. Foto: BiZa

De dependance van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken probeert maandelijks op Orange Day, deze is op elke 25ste van de maand, een activiteit te organiseren waarbij het bewustzijn over geweld wordt verhoogd. "RO en ROGB zitten in hetzelfde gebouw, vandaar dat we de ambtenaren van beide ministeries hebben meegenomen in deze activiteit", vertelt Nandini Dinai van BGA Nickerie. "Volgende maand willen we de ambtenaren betrekken van Milieubeheer en het Centraal Bureau voor Burgerzaken.

Deze twee diensten zijn samen met BGA Nickerie op één terrein gehuisvest." Volgens Dinai moet het bewustzijn over huiselijk geweld, Orange Day en het gebruik van de kleur oranje worden verhoogd. "Heel veel mensen weten niet wat Orange Day inhoudt en waarom de oranje kleur wordt gebruikt. Ze denken in eerste instantie aan een sinaasappel en politiek. Als heldere optimistische kleur vertegenwoordigt oranje een toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes." De ambtenaren, die zich hebben gecommitteerd, kregen een HeforShe speld.

In haar toespraak benadrukte Dinai dat wereldwijd steeds meer aandacht wordt besteed aan rechten van kinderen en vrouwen. "Kinder- en vrouwenmishandeling is één van de meest voorkomende schendingen van vrouwen- en mensenrechten. Op 24 november 2015 werd door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken de HeforShe campagne gelanceerd en Orange Day geïntroduceerd.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 26-07-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics