Nickerie.Net, maandag 22 augustus 2016


'Aap' presenteert regeringsgezind tv-programma

19/08/2016  - Ivan Cairo

PARAMARIBO - In de social media, waaronder Facebook, wordt flink kritiek geleverd op de wijze waarop het regeringsgezind tv-programma ‘Sranan Da Ai’ wordt gepresenteerd. Waar het programma dat zo een drie maanden geleden met de uitzending aanving, werd gepresenteerd door personen die normaal in beeld verschenen, is nu een man verscholen achter een apenmasker de presentator.

'Aap' presenteert regeringsgezind tv-programmaDe 'aap' die nu ook mede-presentator is van het regeringsgezind propagandaprogramma 'Sranan Da Ai'.

Dat is niet in goede aarde gevallen bij kijkers die hierover hun gal spuwen op Facebook. "Worden wij (het volk) voor apen gezien? Dit is wel vergaand, dat iemand met een apenmasker een info-programma moet presenteren. Foei toch STVS", luidt een gebelgde reactie. "Geeft aan dat het land door een stel bokito's wordt geregeerd. Daarom zijn wij verworden tot bananenrepubliek", zegt een ander.

Een andere FB'er stelt in het begin het programma wel aandachtig te hebben gevolgd, maar sinds het door een aap wordt gepresenteerd, is die persoon "afgekickt". Meerdere personen maken zich er druk over dat "wij" betalen voor "rommel" die op de staatszender wordt vertoond. In het propagandaprogramma worden doorgaans onderwerpen aangesneden waarbij ook coalitieleden en regeringsgelieerde functionarissen weerwoord geven op voornamelijk kritiek van de oppositie als zou de regering niets doen om de problemen in het land op te lossen.

Cliff Limburg en Desi Delano Bouterse

Gebruikers van de Social Media hebben niet stil gezeten. Bovenstaande cartoon was het gevolg van het 'Broodje Aap propaganda-verhaal' via staat het staatsmedium.

(Bron: FB)

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 10-08-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics