Nickerie.Net, donderdag 01 september 2016


Handig Nederlands-Hindi  woordenboek uitgebracht

Eline Santokhi en dr Lydius Nienhuis hebben een zeer toegankelijk tweetalig woordenboek Hindi-Nederlands en Nederlands-Hindi samengesteld. Hindi is de taal die in India wordt gesproken. Door de grote Indiase diaspora en - niet te vergeten - de enorme Indiase filmindustrie is deze taal ook buiten India veel te horen.

Omdat niet iedereen bekend is met het dewanagri schrift waarin het Hindi wordt geschreven, zijn alle woorden ook in het latijnse schrift opgenomen. Bovendien volgt het woordenboek het latijnse alfabet, waardoor woorden snel en makkelijk kunnen worden opgezocht.

Het woordenboek is gebaseerd op het Hindi-Nederlands woordenboek dat in 1953 was samengesteld door de Surinaamse geleerde dr.mr.drs. Jnan H. Adhin. De auteurs hebben dit met veel andere en ook ‘moderne’ woorden uitgebreid en zij hebben een deel Nederlands-Hindi toegevoegd.

De auteurs zijn ook de samenstellers van het Sarnámi Woordenboek - Een tweetalig woordenboek van het Surinaams Hindostaans (2004, 2005), en van 500 Spreekwoorden en Gezegden uit het Sarnámi en het Hindi (2006).

Het nieuwe Hindi woordenboek is, evenals de vorige werken, uitgegeven door Sampreshan/Hindorama onder auspiciën van het dr Jnan Adhin Instituut.

Vanwege het handige formaat (A5, 392 pag. + omslag, genaaid gebrocheerd met linnen laminaat zacht kaft) is het woordenboek makkelijk mee te nemen op vakantie naar India.

Het woordenboek heeft een introductieprijs van  € 15,- (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via info@hindorama.com.

 

Voor geinteresseerden van Utrecht en omgeving:

U kunt dit woordenboek ook bestellen via Stichting Koshish in Utrecht:

E-mail: info@koshish.nl

Stichting Koshish verzorgt ook Hindi-lessen voor beginners en gevorden met diplomering onder toezicht van Hindi Parishad Nederland. Meer informatie: www.koshish.nl

Wilt u verzendkosten besparen, dan kunt u dit boek vooraf bestellen via info@koshish.nl en op Zaterdag 17 September tijdens onze 'Koshish Ke Raat' in het trefcentrum Oase te Utrecht afhalen.

 

 

 

Inhoud voorbeeld:

 

Nederlands-Hindi

 

 

 

Hindi-Nederlands

 

 

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Koshish 25-08-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics