Nickerie.Net, zondag 28 augustus 2016


Simran Ragho, ‘de best of the best’ van Go Glo 2016

Simran Ragho is ‘de best of the best’ van Go Glo 2016. Simran komt van de Openbare School 1 in Nickerie. Zaterdag zijn in TBL Cinemas alle 136 best geslaagden van het land in de bloemetjes gezet en beloond voor hun topprestaties. De Vrije School in Paramaribo heeft met negen leerlingen de meeste best geslaagden afgeleverd.

fotoSimran Ragho geslaagd met zes tienen en een negen van de zesde klas. (Beeld: René Gompers)

De Go GLO awards zijn voor de vijftiende keer uitgereikt. Om toegelaten te worden tot de ceremonie moeten leerlingen mininaal zestig punten hebben gescoord voor zeven vakken. De organisatie, Rotary Club Paramaribo Residence en Rotaract Club Fresh, zijn zeer onder de indruk van het groot aantal deelnemers. Het is de eerste keer dat er zo een groot aantal bestgslaagden zijn. De ‘best of the best’ en de scholen met de meeste Go Glo’ers zijn vaker door Nickerie geleverd. Dit feit is het onderzoeken waard meent menigeen.

Simran heeft met 69 punten landelijk het hoogst gescoord; zes tienen en een negen. Guido Koorndijk, oud president van Rotary Club Paramaribo Residence vroeg aan Simran hoe ze dat heeft gepresteerd. “Studeren, gewoon hard studeren,” antwoordt ze simpel. Op de vraag hoe het komt dat ze de zevende tien gemist heeft, antwoordt ze: “Dat was voor Tekst. Ik had het wel goed maar toen had ik het weggehaald,” lacht ze verlegen. Simran is ook meisjeskampioen dammen geweest.

OS1 Nickerie heeft met Simran zes Go Glo’ers afgeleverd. De Pandit Sewratanschool heeft er zeven. De Vrije School heeft met negen best geslaagden aangetoond waarom ze vaker in de top van de ‘school met de meeste Go Glo’ers' zit. De scholen zijn ook beloond voor hun prestaties. Voor alle Go Glo’ers van 2016 is een groot prijzenpakket klaargezet. Simran gaat met SRD 2000 naar huis, de Vrije School met SRD 3000. Na de ceremonie in TBL Cinemas zijn de toppers getrakteerd op een dagje uit in de Paramaribo Zoo.

René Gompers

Video:

https://youtu.be/V5hrfYXwjws

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 27-08-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics